Esports 12/06/2012

Alfred Bosch desplega una estelada a la tribuna del Congrés

El diputat independentista proclama uns "Països Catalans lliures i independents" durant el debat per prohibir les xiulades a l'himne espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu d'ERC-Reagrupament-Catalunya Sí al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha desplegat avui dimarts una estelada a la tribuna de la cambra estatal durant el debat d'una proposició de les Corts Valencianes per prohibir els suposats ultratges als símbols espanyols als recintes esportius. El president del Congrés, Jesús Posada, ha deixat que mostrés la bandera uns segons i després li ha demanat que la retirés, sense que la polèmica pugés de to.

Bosch ha acabat el discurs amb un "visca els Països Catalans lliures i independents", com a resposta a la intervenció del diputat valencià David Serra, que ha recordat que la seva iniciativa neix, justament, d'un partit al Camp Nou el 2005 entre el Barça i l'Osasuna, en què es va veure una pancarta sobre els Països Catalans. Per Serra, aquell escrit era una "agressió a la Comunitat Valenciana".

Tant ERC com el diputat de Compromís, Joan Baldoví, han retret amb duresa a Serra que ressusciti ara aquest debat. Les dues formacions han recordat que la prioritat actual ha de ser la crisi, la improbable comissió d'investigació de Bankia i que el president espanyol, Mariano Rajoy, expliqui amb urgència a la cambra baixa el rescat de la banca.

stats