PRIMER EQUIP
Esports 20/01/2012

Enamorats d'Alexis Sánchez

Toni Padilla
2 min
EL COET DE TOCOPILLA  Alexis superant per cames el portuguès Coentrao aquest dimecres.

Encara es poden veure fotografies amb la cara d'Ivan Zamorano a les parets dels asadors madrilenys on des de fa dècades es deixen veure els jugadors de futbol del Reial Madrid. Bam Bam Zamorano va brillar quatre anys al Santiago Bernabéu i va aconseguir que mig Xile es fes aficionat del Madrid. Ara mig Xile s'està fent del Barça gràcies en part als grans partits d'un altre xilè, Alexis Sánchez, al mateix estadi, el Bernabéu.

Alexis va debutar amb el Barça precisament a l'estadi del Paseo de la Castellana durant el partit d'anada de la Supercopa (2-2). Malgrat haver-se entrenat poc amb els seus nous companys va ser titular, va deixar una bona imatge i va participar en el segon gol blaugrana. Al desembre el xilè va tornar al Santiago Bernabéu, va jugar un altre cop de titular i va fer el gol de l'empat dels homes de Josep Guardiola. I dimecres, el de Tocopilla va repetir titularitat davant dels blancs amb un partit un altre cop fantàstic. A Xile, però, han provocat la mateixa eufòria tant el bon partit d'Alexis com les paraules de Guardiola a la fi del partit sobre l'exjugador del Colo Colo: "Alexis em té el cor robat. De vegades està una mica sol a Barcelona, és nou a la ciutat i no té companya, és encantador. Alexis, ens dóna una cosa que no tenim, treballa, ens aguanta la pilota d'esquena i en profunditat va com ningú. És una persona molt humil. El Barça ha fet un fitxatge extraordinari i encara no s'ha deixat anar. És un fitxatge per al futur".

Alexis va costar 26 milions d'euros (més 11,5 per objectius) i en pocs mesos s'ha consolidat al primer equip, amb una mitjana de gols en els seus primers partits en blaugrana superior a la de jugadors com Ronaldinho, Henry o Ibrahimovic. I això, malgrat que el xilè va arribar a admetre que no era "un jugador amb molt gol". Però ara mateix, Alexis va camí de signar la millor temporada golejadora de la seva carrera, superant els 12 gols que va fer en la seva temporada a l'Udinese. Actualment ja n'acumula 7.

"Sempre s'ha dit que li faltava una mica de gol, si en fa més estarem parlant d'un dels millors jugadors de la història del futbol xilè", comenta Carlos Caszley, el tercer màxim golejador en la història de la selecció xilena per darrere de Salas i Zamorano i exjugador de l'Espanyol. "Ja fa temps que Alexis és un jugador de referència, però veure com triomfa al club de moda és una gran notícia. A Xile sempre se segueix qualsevol equip que en tingui un dels nostres. Sigui el Madrid de Zamorano o la Juve amb Salas. Ara toca el Barça", afegeix l'exjugador.

Alexis s'ha integrat molt bé al vestidor, segons Gerard Piqué: "L'estimem molt, tot i que de vegades no l'entenem", deia bromejant en referència a l'accent tancat del nord de Xile d'un jugador que ha robat el cor a les dues bandes de l'Atlàntic. Cesc, que va penjar una foto al Twitter després de l'1 a 3 al Bernabéu en què el definia com "el meu germà", sentencia que "s'ha adaptat tan ràpid que no sembla nou a Barcelona". I tot, malgrat haver patit dues lesions i viure sol a una nova ciutat. "És una gran incorporació", deia Xavi en nom de la nova família d'Alexis, la blaugrana.

stats