Esports 04/02/2011

Enèsima tàctica, tercera victòria del Regal Barça

Passa sovint que quan el rival no apareix, cal anar a buscar-lo, i això és el que va fer el Regal Barça després d'un primer quart en què la Lottomativa Roma va viure feliç allargant eternament els seus atacs. Obligat a atacs més curts, el seu rendiment va baixar.

Barcelona
2 min
Lorbek supera Datome en una acció del tercer partit del Top 16 de l'Eurolliga.

.El Regal Barça va guanyar un partit contra la Lottomatica Roma que no va començar al seu gust, però que va saber cuinar per reconduir-lo i fer-lo abellidor al seus interessos.

El duel va començar amb emparellaments exteriors diferents. Quan el Regal Barça atacava, Navarro era defensat per Washington i Rubio, per Djedovic. En canvi, quan era la Lottomatica Roma qui tenia la pilota, Rubio s'ocupava de Washington i Navarro de Djedovic. Qüestió de prioritats.

El cas és que l'equip visitant va aconseguir imposar el seu ritme durant els primers minuts amb atacs eterns que fan saber esperar l'errada defensiva, especialment quan es tractava d'interpretar situacions de bloqueig directe.

Per mirar de reconduir la situació i apropiar-se del ritme, Xavi Pascual va intensificar la defensa, i va obligar així el rival a buscar la cistella amb més velocitat. La tàctica no va funcionar en els primers minuts del segon quart, ja que la Lottomatica també va saber ser efectiva en atacs curts.

Amb el temps, però, l'equip italià va ser incapaç de mantenir l'efectivitat i veure's abocat a fer llançaments forçats, un regal que el conjunt català aprofità com ningú a Europa per garantir-se el rebot i sortir amb velocitat.

Abans d'arribar al descans la renda local ja superava els deu punts i, amb avantatge al marcador, aquest Regal Barça imposa millor que mai el seu fons d'armari, més gran. Parla i ningú pot fer-lo callar. Tot i la baixa de Jaka Lakovic, l'equip va exhibir recursos i solucions per a cada moment. Tot sembla, tot està, estudiat.

Perovic fa feina de desgast durant els primers minuts de cada meitat i després, amb l'equip rival atrinxerat sota cistella, arriba l'hora dels virtuosos de la pilota, que no desaprofiten els espais que el contrincant triga a intuir. Aleshores, va passar ahir a la nit i passa sempre, ja és massa tard.

stats