Esports 10/06/2012

Espanya comença la defensa del títol

David R. Jover
2 min
Gerard Piqué abraçant Andrés Iniesta en una de  les sessions  de preparació de la selecció espanyola.

BARCELONAAGdansk, en aquesta Eurocopa que Espanya enceta avui, no hi són ni David Villa ni Carles Puyol. Dos jugadors del Barça i de la selecció espanyola que són fonamentals en l'esquema de Vicente del Bosque i que serien titulars si estiguessin en condicions.

El fet de perdre dues peces cabdals deixa Espanya un pèl tocada, però tot i així compta amb un dels equips més potents d'Europa per reeditar un títol que va guanyar per segon cop el 2008. I és que un dels reptes de la selecció espanyola és aconseguir el que mai ningú ha fet: guanyar dues Eurocopes seguides, a més del Mundial. El 2008 i el 2010 Espanya va aconseguir l'Eurocopa i el Mundial i en aquest 2012 a Gdansk vol començar amb bon peu la reconquesta del títol que va canviar l'opinió de molts respecte a Espanya i el seu joc, molt pròxim a l'estil del Barça, molt criticat durant tot l'any i lloat un cop els jugadors canvien de samarreta.

Tret d'això, Vicente del Bosque sap a què vol jugar i com fer-ho i l'onze tipus de la selecció espanyola sembla definit. Hi ha deu jugadors fixos i l'únic dubte és a la davantera, en què Torres i Negredo es disputen el lloc de davanter centre. El davanter de l'Athletic Club de Bilbao Fernando Llorente sembla que ha perdut pistonada respecte a Torres i Negredo i no compta amb gaires opcions de sortir en l'onze inicial, tot i ser el millor davanter nacional de la Primera Divisió.

Respecte guanyat

Espanya no ho tindrà fàcil. I no a mesura que avanci la competició, sinó des del primer dia. S'enfronta, a partir de les 18 hores, a un equip que sembla en hores baixes els últims anys: Itàlia. Per trajectòria i per noms, Espanya és favorita, però els italians saben jugar a aquest joc. I tot i tenir molts problemes extraesportius amb els casos d'apostes de partits, poden ser igual o més competitius. El record de la tanda de penals del 2008, en què Itàlia es va veure superada per Espanya, encara és present en una selecció que s'ha renovat força.

El seleccionador italià, Cesare Prandelli, no sortirà amb un onze gaire ofensiu, però sí que crearà problemes a Espanya amb la mobilitat en punta de Cassano i Balotelli. A més, la màgia d'Andrea Pirlo servint pilotes i també a pilota aturada pot ser un problema per a Espanya.

En defensa Prandelli situarà el mig centre De Rossi a l'eix defensiu per dotar de més consistència una defensa que pot notar l'absència per lesió de Barzagli.

stats