Esports 18/06/2012

Espanya decideix qui té accés als quarts de final

Nuria García
2 min
La selecció espanyola vol passar a quarts com  a primera de grup.

BARCELONALa selecció espanyola vol passar als quarts de final de l'Eurocopa com a primera de grup. Per aconseguir-ho, aquest vespre (20.45 h) els de Vicente del Bosque hauran de puntuar davant Croàcia. Espanya és ara per ara líder del Grup C i depèn de si mateixa per aconseguir passar a la següent ronda. De fet, en l'últim partit d'aquesta fase, els de Del Bosque necessiten com a mínim un empat davant els croats. Després de generar dubtes en el debut contra Itàlia, Espanya va recuperar la confiança golejant Irlanda i aconseguint tres punts claus per obtenir el lideratge del grup. De fet, en el cas que el partit que enfronta els de Del Bosque amb Croàcia acabés amb empat a dos o més gols, els croats passarien a quarts juntament amb Espanya, deixant Itàlia fora de l'Eurocopa. És per això que els italians temen que hi hagi algun pacte entre les dues seleccions, si bé des del combinat estatal s'han encarregat de desmentir-ho. "Sortirem a guanyar perquè no sabem jugar a una altra cosa", va assegurar Piqué, i Raúl Albiol va afegir: "No hi ha cap pacte. Ni s'arreglarà un partit amb un empat a dos. Això són ximpleries".

Tot i que des de les concentracions d'Espanya i de Croàcia es nega qualsevol tipus de pacte, Itàlia encara té fresc el que els va passar en l'Eurocopa del 2004. Suècia i Dinamarca van empatar, curiosament també a 2, i van eliminar de l'Eurocopa la selecció italiana. I si aquestes curiositats no fossin prou, Giovanni Trapattoni, tècnic d'Irlanda, era fa vuit anys a la banqueta italiana i va viure-ho tot en pròpia pell. Però mentre es juga el Croàcia-Espanya, Itàlia haurà de fer la seva feina davant Irlanda, que, ja eliminada, vol evitar tancar l'Eurocopa sense cap punt en el seu caseller. Els italians necessiten un triomf i esperar que en l'altre partit del grup no hi hagi un empat.

Pel que fa a la selecció espanyola, al partit d'avui arriben amb molèsties Jordi Alba i Sergio Busquets -que va patir una dura entrada-, tot i que cap dels dos hauria de tenir problemes per jugar al Gdansk Arena. El dubte del seleccionador estatal serà, novament, a qui fer jugar en punta: Cesc o Fernando Torres, ja que han marcat dos gols cadascun en l'Eurocopa. En tot cas, en principi aquest seria l'únic canvi que faria Del Bosque, que tornaria a apostar pel mateix equip que va jugar contra Irlanda.

stats