Esports 01/08/2012

Espanya guanya Austràlia quan Pau i Rudy s'hi posen

La selecció espanyola de bàsquet va guanyar ahir el segon partit del grup B contra Austràlia (70-82) gràcies a un segon i tercer quarts elèctrics que van deixar el partit vist per a sentència a falta de dotze minuts per acabar. L'equip de Sergio Scariolo, que ahir tenia la baixa de Joan Carles Navarro per la fasciïtis plantar que arrossega, va decidir quan activar-se i quan descansar per sumar un altre triomf en els Jocs i repartir minuts entre tots els jugadors, amb vistes al pròxim compromís, que enfrontarà Espanya amb l'amfitriona, la Gran Bretanya, dijous a les 21 h.

Pau Gasol (20 punts i 4 rebots en 18 minuts) i Rudy Fernández (17 punts i 6 rebots en 23 minuts) van ser els líders de la victòria i els principals responsables de la reacció espanyola, que van tancar el primer quart per sota en el marcador (19-14). Però els dos grans parcials posteriors (13-23 i 10-26) van destrossar el combinat australià per deixar-lo 21 punts per sota a l'inici de l'últim quart. A partir d'aquí, Espanya va limitar-se a gestionar l'avantatge i les energies per no desgastar-se més del compte.

"Hem fet un pas endavant"

El seleccionador espanyol va acabar el partit força més content que després del triomf contra la Xina. "Hem fet un pas endavant i hem jugat més minuts d'alta qualitat, sobretot en els dos quarts centrals. Hem mogut bé la pilota i ens hem recuperat ràpidament dels nervis inicials. Des de la defensa hem crescut i en algun moment hem jugat molt bé", va analitzar Scariolo. Per Rudy, la clau de la millora després del fluix primer quart va ser el canvi defensiu australià, perquè amb la seva zona van "trobar més espais per anotar".

Navarro, una incògnita

Ara el principal problema del tècnic és saber quan podrà recuperar Navarro. El blaugrana no acaba de superar les seves molèsties al peu i la seva baixa podria allargar-se algun partit més. "No sabem quant temps més haurà d'estar aturat -va informar el seleccionador-. Amb ell hem d'anar dia a dia i esperar que millorin les seves sensacions i el dolor. Ara mateix no pot jugar, perquè el nivell de dolor que té no l'hi permet. El focus de la fasciïtis s'ha traslladat a un lateral del peu".