Esports 15/06/2012

Espanya fa el que vol amb Irlanda

Toni Padilla
2 min

Espanya i Irlanda es van enfrontar al mateix estadi, la mateixa gespa i la mateixa competició, però semblava que juguessin en mons diferents. L'equip de Vicente del Bosque va passar per sobre dels irlandesos amb una facilitat insultant i s'acosta als quarts de final de la competició. Després d'uns dies en què el debat al voltant d'Espanya ha estat sobre si calia jugar amb un davanter centre com Torres, Del Bosque va donar la titularitat -per davant de Cesc- al jugador del Chelsea, que va fer dos gols.

De fet, Espanya jugava més contra el seu entorn que no pas contra el rival. Irlanda ja havia deixat clar que és un equip limitat davant de Croàcia, i ahir es va acomiadar de la competició després de passar-se tot el partit corrent darrere la pilota. Voluntariós com pocs equips, Irlanda mai va tenir clar com poder fer mal a una Espanya que es va sentir molt còmoda des de l'inici. Amb el mateix onze inicial que havia empatat amb Itàlia, exceptuant Torres per Cesc, la vigent campiona va marcar als tres minuts de joc, quan el veterà Richard Dunne va recuperar una pilota a l'àrea per veure just un segon més tard com Torres li passava pel costat a una velocitat superior a la seva. L'exjugador de l'Atlètic de Madrid va afusellar Given i Irlanda es va trobar perdent ja de sortida.

L'equip de Trapattoni no tenia armes. Duff fa anys que va deixar de ser aquell extrem fantàstic, McGeady té talent però és inconstant i, en atac, Robbie Keane no va poder fer res contra Piqué i Ramos. Des del gol de Torres, Espanya es va limitar a controlar el matx amb instants en què fins i tot donava la sensació que jugués amb indolència. Espanya sabia que si s'hi posava faria més gols. I durant el primer temps va controlar sense sentenciar, com si jugués cruelment amb els somnis d'una Irlanda que amb 1-0 encara es podia encomanar a una acció aïllada.

Però a la segona part Del Bosque va estirar les orelles dels seus perquè posessin una mica més de velocitat i Irlanda va treure la bandera blanca. Primer va marcar Silva en una jugada en què el canari semblava un professional que juga un amistós amb els amics del poble. Sol dins de l'àrea, va ballar amb la cintura hipnotitzant els defenses irlandesos. I amb un toc tan dolç com mortal, va batre Given. El jugador del Manchester City, aliant-se contínuament amb Xavi i Iniesta, va manar movent-se entre línies.

L'hora de Cesc

Amb el 2-0 al marcador, Irlanda va intentar fer un pas endavant, però només va aconseguir que Iniesta robés una pilota i Silva la convertís en una assistència en l'espai per a Torres, que va fer el tercer. Del Bosque va aprofitar aquest moment per començar a fer canvis, un dels quals, el de Cesc, va acabar amb el 4-0, obra del català, que ja n'ha marcat dos a l'Eurocopa.

Amb aquesta golejada, Espanya sap que es jugarà el seu futur contra Croàcia. Si perd quedaria eliminada en cas de victòria d'Itàlia sobre Irlanda. Si guanya serà primera de grup, i si empata caldrà treure la calculadora. Curiosament, un empat 2-2 entre espanyols i croats donaria la primera plaça a Espanya i la segona a Croàcia, encara que Itàlia guanyi per 10 a 0 Irlanda.

stats