Esports 03/08/2012

Espanya pateix per superar la Gran Bretanya i seguir invicta (79-78)

àlex Gozalbo
1 min
Espanya pateix per superar la Gran Bretanya i seguir invicta (79-78)

La selecció espanyola de bàsquet va superar la Gran Bretanya (79-78) amb molts més problemes dels previstos. L'equip que entrena Sergio Scariolo va malbaratar la renda de 12 punts amb què va començar l'últim quart, i va veure com el rival se situava a un punt a set segons del final. La defensa del conjunt espanyol, que va encaixar 30 punts en l'últim període, va patir per aturar Luol Deng (26 punts) i Joel Freeland (25), i va aconseguir la victòria gràcies a José Manuel Calderón, un dels pocs que van saber mantenir la calma en els instants decisius.

El combinat que entrena Sergio Scariolo va començar anotant amb molta facilitat contra l'amfitrió, un equip que mai ha aconseguit imposar-se a la selecció espanyola, però no va ser capaç de mantenir una regularitat durant els 40 minuts. El poc encert en el tir exterior (4/17 en triples) va dificultar el triomf de la selecció espanyola, que va suar molt més del que estava en el guió.

Com li va passar al Barça Regal durant l'última temporada, la selecció espanyola ha d'aprendre a competir amb la incertesa de saber si podrà comptar o no amb Joan Carles Navarro. Tot i que va fer l'escalfament amb els seus companys, l'escorta tampoc va jugar ahir i la seva participació segueix sent dubtosa per culpa d'una dolorosa fasciïtis plantar. Aquesta vegada el tècnic va apostar per Fernando San Emeterio al cinc inicial i no per Sergi Llull, com va fer dimarts contra Austràlia.

Últimes dues jornades

La selecció espanyola, ja classificada per als quarts de final, tancarà la primera fase enfrontant-se demà (12.15 hores) a Rússia i dilluns (21 hores) al Brasil.

stats