PRIMERA DIVISIÓ
Esports 03/02/2012

L'Athletic i l'Espanyol s'enfronten en un duel entre equips que somien la Lliga de Campions

L'Athletic Club rep l'Espanyol en un duel entre equips amb l'objectiu d'aconseguir tres punts per poder projectar-se cap al lloc de Lliga de Campions

Efe
2 min

BarcelonaL'Espanyol arribarà a San Mamés amb la il·lusió d'escalar en els llocs europeus de la classificació, encara que per fer-ho haurà de trencar una ratxa de deu temporades sense conèixer la victòria a la Catedral, ja que l'última vegada que va sumar-hi tres punts va ser en la campanya 2000-01.

El bon moment de la defensa blanc-i-blava, la tercera menys golejada de Primera Divisió amb 21 gols encaixats, és un dels millors arguments del conjunt català. Els espanyolistes no perden un partit de Lliga des del 3 de desembre passat contra el València a Mestalla (2-1) i volen seguir en la seva bona dinàmica.

El tècnic Mauricio Pochettino no podrà comptar amb el porter hispano-argentí Cristian Álvarez, el mig Javi Márquez i els ariets Álvaro Vázquez, Sergio García i l'hispano-uruguaià Walter Pandiani, tots per lesió. El central Amat és baixa per grip i tampoc està disponible Víctor Sánchez, fitxat recentment.

La resta de cares noves a l'equip, el migcampista brasiler Phillipe Coutinho, cedit fins a final de temporada per l'Inter de Milà, i el davanter nigerià amb passaport espanyol Kalu Uche, sí que han estat convocats pel tècnic. De tota manera, és poc probable que Pochettino decideixi alinear-los d'inici.

La principal novetat en la convocatòria és el central esquerrà marroquí Zouhair Feddal 'Zou', que s'estrena per primera vegada amb el dorsal 40. El defensa, habitual en els entrenaments del primer equip, destaca per la seva envergadura física i la tècnica en la sortida de pilota.

El conjunt basc arriba a aquesta cita en un dels seus millors moments de la temporada. A un pas de la final de Copa després de guanyar dimarts a Anduva el Mirandés, els de Marcelo Bielsa vénen de guanyar a Vallecas. Aquesta inèrcia positiva s'explica en gran part per l'espectacular estat de forma de Fernando Llorente, autor dels cinc gols de l'Athletic en aquests dos partits. L'últim d'ells, marcat a Miranda de Ebro, va ser el cent de la seva carrera a Bilbao i va elevar a vuit els aconseguits pel campió del món en els últims sis partits.

A tres dies de la tornada de la semifinal copera contra el conjunt castellà, s'espera que el tècnic argentí torni a alinear demà el seu onze de gala a la Lliga, després d'haver modificat el seu criteri habitual en la visita al Rayo, en algun cas obligat per problemes físics o per sanció. Respecte al xoc de fa una setmana a Madrid, Bielsa tornarà la titularitat a Javi Martínez, que es va perdre aquell partit per una lesió muscular, i a De Marcos, castigat llavors per la seva expulsió davant el Reial Madrid, a més de Muniain i Herrera, suplents davant l'equip rayista.

Alineacions probables:

Athletic: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe; Susaeta, Herrera, De Marcos, Muniain; i Llorente.

Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Héctor Moreno, Raúl Rodríguez, Dídac Vilà; Forlín, Romaric, Baena; Weiss, Verdú i Rui Fonte.

Àrbitre: Fernández Borbalán (Comitè andalús).

Hora: 18:00 hores.

stats