EUROCOPA 2012
Esports 16/06/2012

Polònia plora l'eliminació de la seva selecció, derrotada per uns txecs que somien (0-1)

Una de les dues amfitriones no jugarà els quarts de final després de la derrota polonesa amb la República Txeca, que passa com a primera de grup

T.p.
El txec Limbersky i el polonès Blaszczykowski

BarcelonaUn gol de Jirasek a la segona part ha donat la primera posició del grup A a la República Txeca, que ha deixat fora de combat a una Polònia que s'acomiada de la seva Eurocopa després de no guanyar ni un sol partit.

Polònia havia de guanyar el partit per classificar-se, i va sortir a totes jugant un primer temps on només la bona feina de Cech i la manca de punteria local va evitar un gol. A la segona part però, els txecs van saber que Grècia guanyava i per tant, estaven eliminats. Amb un domini total gràcies al bon partit de Plasil, Jirasek i Pilar, els txecs van fer-se senyors del partit posant a prova al porter Tyton. Als 73 minuts però, Jirasek va fer el gol que deixava els polonesos contra les cordes, ja que els calien dos gols per passar. Smuda va fer canvis, però l'única ocasió clara de gol la va treure Limbersky sobre la línia de gol als 91 minuts.

Polònia doncs, s'acomiada de la competició com a darrera de grup. Els txecs queden primers i jugaran contra el segon del grup B.

República Txeca: Petr Cech, Theodor Gebre Selassie, Tomas Sivok, Michal Kadlec, David Limbersky, Tomas Hübschman, Jaroslav Plasil, Petr Jiracek (Frantisek Rajtoral, 84'), Daniel Kolar, Vaclav Pilar (Jan Rezek, 87') i Milan Baros (Tomas Pekhart, 90').

Polònia: Przemyslaw Tyton, Lukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Boenisch, Dariusz Dudka, Eugen Polanski (Kamil Grosicki, 56'), Jakub Blaszczykowski, Rafal Murawski (Pawel Brozek, 73'), Ludovic Obraniak i Robert Lewandowski (Adrian Mierzejewski, 73')

Gols: 1-0 Jirasek (72')

Àrbitre: Craig Thomson (Escòcia) T.G. D. Limbersky, R. Murawski, E. Polanski, M. Wasilewski, J. Blaszczykowski, J. Plasil, T. Pekhart i D. Perquis