BARÇA B
Esports 22/02/2012

Eusebio seguirà al filial la temporada vinent

El tècnic del filial del Barça la temporada que ve serà de nou Eusebio Sacristán. El club ja li ha comunitat que li renovarà el contracte, fet pel qual Òscar Garcia Junyent deixarà el club.

T.p.
2 min
Eusebio seguirà al filial  la temporada vinent

BARCELONA.La secretaria tècnica del Barça segueix treballant per tenir el projecte lligat la temporada que ve. A hores d'ara, l'únic maldecap que té Zubizarreta és saber quan Guardiola es pronunciarà sobre el seu futur. Tant el president Sandro Rosell com el director esportiu basc han treballat fins ara donant per fet que Guardiola renovarà, tot i que saben que si encara no ha donat el seu sí és precisament perquè té dubtes.

Zubizarreta i Rosell però, confien que Guardiola renovarà i segueixen fent feina, parlant sempre amb el tècnic de Santpedor. Un dels últims moviments ha estat informar el tècnic del Barça B, Eusebio, que seguirà al capdavant del filial la temporada que ve. Eusebio va signar un contracte per a una temporada amb opció d'una segona, i després de veure com l'equip millora el seu joc i els resultats, es va comunicar a Eusebio que seguirà. Inicialment, el que va ser jugador del Dream Team no va començar amb gaire bon peu al filial, però de mica en mica s'ha guanyat la confiança del club.

L'adéu d'Òscar

La renovació d'Eusebio, de fet, és el principal motiu que ha portat el tècnic del juvenil, Òscar Garcia Junyent, a deixar el club. Tal com va informar dilluns Catalunya Ràdio, el sabadellenc ja ha comunicat que abandonarà el Barça a finals de temporada. Òscar era un dels noms que sonava per fer-se càrrec del filial (el seu nom ja va sonar l'estiu del 2011) i un cop ha vist que es tanca aquesta porta ha preferit buscar-se la vida lluny del Camp Nou i no seguir al juvenil.

El nom d'Òscar Garcia Junyent va ser també un dels que va assenyalar Carles Rexach com a possible substitut de Guardiola si el tècnic de Santpedor no renova. De fet, des de l'entorn del club apareixen els primers noms de possibles substituts, fet que no ha agradat gaire a la directiva, que té por que aquest tipus de notícies facin enfadar Guardiola. El tècnic de Santpedor segueix insistint que necessita sentir-se motivat per renovar, motiu pel qual la directiva li ha deixat clar en les últimes hores que no ha canviat res. És a dir, que si Guardiola volgués, podria renovar amb un contracte en blanc pel que fa al nombre de temporades. El tècnic de Santpedor, però, només té en compte dues opcions: renovar una temporada com sempre o decidir marxar si creu que ha perdut la capacitat de motivar els jugadors i les condicions de treball no són les adequades.

En un any, doncs, dos noms que han sonat com a successors de Guardiola han marxat del club. La temporada passada va ser l'asturià Luis Enrique, que va passar del filial al Roma de la Serie A, i ara marxarà Òscar Garcia Junyent. Altres noms que han sonat en les últimes hores són Iván de la Peña i Ernesto Valverde, bon amic de Guardiola i actualment tècnic de l'Olympiacos grec.

stats