Esports 16/07/2012

Evans punxa tres vegades al Tour de França i els rivals l'esperen

àlex Gozalbo
2 min
Cadel Evans, quart a la classificació general del Tour, va patir tres punxades.

BARCELONALuis León Sánchez va aconseguir ahir la primera victòria espanyola al Tour de França 2012 en imposar-se en la catorzena etapa, la primera pirinenca. Més enllà de l'atac a 11 quilòmetres de meta que no van poder seguir Sandy Casar, Gorka Izagirre, Peter Sagan i Philippe Gilbert, l'etapa serà recordada per l'esportiu gest que els rivals van tenir amb Cadel Evans, que van esperar quan va patir tres punxades en els últims quilòmetres.

Un grup de brètols van intentar boicotejar la prova farcint el recorregut de claus. Més de 30 ciclistes van patir almenys una punxada i alguns, com Cadel Evans, tres. El ciclista australià de l'equip BMC va perdre més de dos minuts per canviar la roda al Mur de Péguère, ja que les assistències van trigar molt i el primer dels seus companys que va arribar també portava la roda punxada. La mala sort d'Evans no va acabar aquí, ja que durant la baixada va punxar altre cop.

Els favorits al triomf final, amb el líder Bradley Wiggins al capdavant, van decidir esperar el seu rival, que va recuperar durant la baixada els dos minuts de renda negativa que acumulava. L'esportiu gest dels ciclistes, que van renunciar a treure profit de la situació, serà recordat com un dels capítols més destacats del Tour de França, una prova tan mítica pel seu descomunal recorregut com per l'esportivitat dels seus participants."No es pot atacar quan algú és víctima de la mala sort", va recordar el mallot groc de la prova.

L'únic esquirol entre els favorits va ser Pierre Rolland (Europcar), un ciclista francès que va assegurar que no es va adonar de la situació. "Jo sempre respecto el gran grup i els seus codis, tinc prou classe per no atacar quan hi ha una punxada; m'ha molestat molt que em retraguessin això", va dir Rolland.

"És un acte estúpid"

L'organització va obrir ahir una investigació per descobrir l'origen dels claus que van provocar les punxades. "És un acte particularment molest i estúpid", va afirmar el director del Tour de França, Christian Prudhomme. El seu ajudant, Jean-François Pescheux, va precisar: "Una situació així és impossible de controlar, però reforçarem la seguretat".

stats