FÓRMULA 1
Esports 09/10/2011

Vettel es converteix al Japó en el bicampió més jove de la història de la Fórmula 1

L'alemany, que només necessitava un punt, ha acabat la cursa del Japó tercer, per darrere de Jenson Button i de Fernando Alonso

Nuria García
2 min
Vettel, celebrant el títol amb els seus mecànics.

BarcelonaSebastian Vettel s'ha coronat al Japó campió del món per segona vegada consecutiva i, de retruc, ha aconseguit ser el pilot més jove en revalidar per segon cop el títol. L'alemany, que només necessitava un punt per coronar-se, ha acabat la cursa del Japó tercer, pel darrere de Jenson Button i de Fernando Alonso.

De fet, amb el títol sumat aquest diumenge, Vettel li treu l'únic rècord que encara tenia Alonso. L'asturià va ser bicampió amb 25 anys, 2 mesos i 23 dies, mentre que l'alemany ho ha aconseguit amb gairebé un any menys (24 anys, 3 mesos i 6 dies).

Tot i sortir des de la pole, el Gran Premi no ha començat de la millor manera per a l'alemany. En el moment de la sortida, Vettel no ha reaccionat tan ràpid com en ell és habitual i això ha fet que Jenson Button, que sortia al seu costat, intentés treure-li la primera posició. Vettel ha defensat amb ungles i dents la pole position, i fins i tot ha arraconat Button per evitar que l'avancés. El britànic de McLaren, que s'ha vist superat pel seu company, Lewis Hamilton, ha demanat ràpidament una sanció per a Vettel per ràdio. El seu equip li ha fet cas i ha avisat els comissaris, que han obert una investigació. Finalment, els comissaris han decidit no sancionar Sebastian Vettel.

En els primers compassos de la cursa els boxs han rebut la visita de tots els pilots capdavanters. Els dos Red Bull, els dos Ferrari i els dos McLaren han fet ben aviat el primer canvi de pneumàtics (tots abans de la volta 11), ja que la degradació de les gomes ha estat molt elevada al Japó. De fet, quan s'havia arribat a la volta 20, Vettel i Button ja havien visitat dues vegades els seus mecànics. I ha estat en el segon pit-stop quan el britànic ha aconseguit superar Vettel, que ha passat a ser segon.

El cotxe de seguretat ha fet acte de presència a la pista (volta 24) després d'una topada entre Hamilton i Massa que ha acabat amb un aleró del Ferrari del brasiler trencat. La peça ha quedat al bell mig de la pista i els comissaris han hagut de retirar-la. Els comissaris, que estan tenint feina, han investigat la maniobra entre Hamilton i Massa i han decidit no sancionar ningú.

Després de la tercera visita a boxs, Alonso també ha superat Vettel, que ha acabat la cursa tercer, per darrere de Button i de l'asturià.

Per la seva banda, el català Jaume Alguersuari, que ha tingut problemes a la sortida, ha acabat el gran premi 15è i, per tant, no ha pogut sumar uns valuosos punts als que després dels entrenaments oficials creia que podria arribar.

stats