Esports 22/05/2011

Els clubs podran tenir més estrangers, però formats a l'Estat

à.g.
1 min

Barcelona.Mentre els millors equips de l'ACB lluiten pel títol, els clubs encara no tenen clar el marc de contractació legal per a la propera temporada, quan el sistema de quotes actual s'ha de modificar. Arriben les dates claus per fitxar jugadors i les regles encara no estan gens clares.

La Federació Espanyola (FEB) aprovarà dissabte a Madrid una nova reglamentació per a la propera temporada. Ho farà en el marc de la seva assemblea general. A partir d'ara els clubs no hauran de tenir un nombre determinat de jugadors seleccionables, sinó que hauran de tenir gent formada a l'Estat.

En el cas de la Lliga Femenina, per exemple, els equips hauran d'inscriure un mínim de quatre jugadores que, entre els quinze i els vint anys, s'hagin format durant almenys tres temporades en clubs espanyols. La xifra augmenta a cinc components per a plantilles que utilitzin les dotze fitxes.

El sistema que haurà d'utilitzar l'ACB no serà gaire diferent, ja que, a partir de la temporada 2011-12, l'obligació de quotes que hi havia fins ara serà considerada il·legal perquè les directrius de la Unió Europea han estat modificades.

stats