FUTBOL
Esports 25/05/2012

La FIFA provarà l''ull de falcó' a l'amistós entre Anglaterra i Bèlgica

L.v.
1 min
La FIFA provarà l''ull de falcó'  a l'amistós entre Anglaterra i Bèlgica

BARCELONA.La FIFA utilitzarà l'anomenat ull de falcó a l'amistós entre Anglaterra i Bèlgica que es disputarà el 2 de juny a Wembley. Aquest partit serà el primer en què l'organisme farà servir diversos mètodes tecnològics.

Malgrat aquesta primera prova, l'ús de l' ull de falcó no serà encara definitiu en el futbol, ja que fins al 2 de juliol a Kíev no es decidirà si es dóna llum verda a aquesta tecnologia, que ja s'utilitza de manera permanent en els partits de tenis i criquet.

L'aparell consisteix en un joc de càmeres i un programa informàtic que reprodueix la trajectòria i el bot exacte de la pilota. Amb el seu ús en el futbol, la FIFA pretén determinar si hi ha gols fantasmes.

Al Mundial de Sud-àfrica del 2010 es va donar un d'aquests casos de gol fantasma durant un partit entre Alemanya i Anglaterra. Frank Lampard va marcar clarament el gol que igualava el marcador però l'àrbitre, Jorge Larrionda, no el va donar per bo.

Tot i les proves que es duran a terme durant la pròxima Eurocopa d'Ucraïna i Polònia, la FIFA no ha autoritzat l'ús de cap tipus d'ajuda tecnològica per facilitar la feina dels àrbitres en la seva presa de decisions.

stats