TENIS
Esports 06/07/2012

Federer-Djokovic: duel per un lloc a la gran final

Martí Molina
2 min
Federer-Djokovic: duel per un lloc a la gran final

Roger Federer i Novak Djokovic han jugat 26 cops, però cap sobre herba. El destí ha volgut que aquesta tarda, a l'All England Club (14 h, hora catalana), s'enfrontin a les semifinals del torneig de Wimbledon.

Però serà un partit en què hi haurà alguna cosa més en joc que l'accés a la final, sobretot per a Federer. I és que el suís té l'oportunitat de recuperar el número 1 mundial. Per fer-ho, primer haurà de derrotar el tenista serbi -que actualment encapçala aquest rànquing- i diumenge guanyar la final.

Tot i l'amenaça, Djokovic es mostra convençut de les seves possibilitats davant un especialista sobre herba. "És cert que no ens hem enfrontat mai aquí, però jo he millorat molt en aquesta superfície. L'any passat ja vaig guanyar el torneig i aquest cop torno a ser a semifinals", deia el tenista just després de classificar-se, que augurava un partit "interessant" contra Federer.

Per la seva banda, el suís no vol pensar en res més que no sigui disputar un partit: "És agradable tornar a unes semifinals. Normalment, és a partir d'aquí on jugo el meu millor tenis. Però és obvi que no serà gens fàcil superar Djokovic. Entre altres factors, perquè és el vigent campió".

En el cas que Federer aconseguís la victòria, i diumenge també aconseguís el títol a Wimbledon, recuperaria el número 1 mundial per 76 punts. A més, empataria amb el nord-americà Pete Sampras com a jugador amb més setmanes al capdavant de l'ATP (286).

La segona semifinal del torneig la jugaran l'escocès Andy Murray -que disputarà la penúltima ronda per quart any consecutiu a Londres- i el francès Jo-Wilfried Tsonga. Murray és l'heroi local i la gran esperança de l'All England Club, que confien en ell perquè el títol es quedi en terres britàniques, fet que no passa des que l'anglès Fred Perry va aconseguir el títol el 1936.

Definida la final femenina

Serena Williams i Agnieszka Radwanska s'enfrontaran dissabte a la final del torneig femení. La nord-americana va batre en les semifinals la bielorussa Victoria Azarenka en dos sets (6-3 i 7-6 (6)). La petita de les Williams, de 30 anys i quatre vegades campiona a l'All England Club, buscarà el que seria el catorzè Grand Slam de la seva carrera.

La seva rival serà la polonesa Radwanska, que ahir va imposar-se a l'alemanya Angelique Kerber (6-3 i 6-4). Serà la primera vegada que disputi una final d'un Grand Slam després d'arribar als quarts de final de l'Open d'Austràlia en tres ocasions i als de Wimbledon en dues.

stats