TENIS
Esports 23/11/2011

Federer es cruspeix Nadal en una hora

Rafa Nadal amb greus problemes per restar un potent servei del suís Roger Federer.

BARCELONA.Actualment és només el quart millor tenista del circuit, però Roger Federer és el mestre dels mestres, el defensor del títol de la Copa Masters. Ahir el suís va sortir a l'O Arena de Londres amb la seguretat de qui ha guanyat aquest trofeu en cinc ocasions i va escombrar de la pista un Rafa Nadal impotent davant l'imparable huracà Federer, que amb aquesta victòria s'assegura ser a semifinals.

El manacorí, que va queixar-se de problemes estomacals en les hores prèvies al partit, va començar insegur, incòmode, tou. Sempre a remolc dels cops guanyadors del seu rival (va acabar el partit amb 28 i Nadal només en va aconseguir quatre), el número dos del món va veure com Federer li trencava el servei ben aviat per posar el 2-4 en el marcador al quart d'hora de joc. Aquest primer break va ser clau perquè el suís s'enlairés i obrís la capsa del seu millor repertori tècnic. Segur amb el primer servei (va endur-se el 86% dels punts), no va donar cap opció a Nadal a allargar el piloteig, va resoldre amb facilitat tots els jocs i es va adjudicar el primer set per 6-3.

El segon set va ser un calvari per a Nadal, però afortunadament per al de Manacor, Federer va enllestir el partit per la via ràpida i va apuntar-se un contundent 6-0. En total, una hora de partit i una petita revenja de Federer, que havia perdut l'últim enfrontament contra Nadal en la final de Roland Garros d'aquest any.

Murray es retira per lesió

El jugador escocès, ídol del públic britànic, no podrà seguir competint a la Copa Masters de Londres a causa d'uns problemes a la zona engonal que l'han obligat a abandonar. "És una decisió difícil de prendre perquè és un dels millors tornejos i m'he estat preparant per jugar-lo durant tot l'any", va dir Murray, que va reconèixer que en la seva estrena dilluns contra David Ferrer va sentir-se "incòmode a la pista". La seva plaça l'ocuparà el serbi Janko Tipsarevic, el primer de la llista de jugadors reserves, que debutarà contra Berdych. L'altre partit de la jornada enfrontarà Ferrer amb el número 1 del món, Novak Djokovic.