BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 26/01/2015

Un Fiatc Joventut en ratxa deixa el Barça a dos triomfs de distància

La Penya suma 10 victòries en els últims 11 partits i s’allunya de l’equip culer

à.g.

BadalonaEl Fiatc Joventut va començar ahir la segona volta de la Lliga Endesa amb una treballada victòria contra el CAI Saragossa (73-67). La Penya, que ha guanyat 10 dels últims 11 partits, acumula 14 triomfs en 18 jornades, dos més que un Barça que va punxar a la pista del Laboral Kutxa (103-94). El conjunt blaugrana ha perdut cinc dels últims sis partits jugats fora de casa.

L’ scouting dels equips fa la seva feina i el Fiatc Joventut cada dia té més problemes per dur a terme el joc amb el qual va sorprendre tothom a l’inici de la temporada, però l’equip badaloní se sent amb molta confiança i sap trobar fórmules diferents per seguir sumant victòries. “Hem treballat molt bé en defensa en un dia en què no hem tingut encert en atac. Hem sigut bastant sòlids”, va resumir el tècnic dels verd-i-negres, Salva Maldonado. “Ha sigut un partit molt intens, en què la victòria s’ha treballat i s’ha merescut”, va afegir l’entrenador de la Penya.

El partit va enfrontar al Palau Olímpic de Badalona dos equips amb un ritme antagònic. El CAI Saragossa, que va tenir la baixa de Pedro Llompart, va arribar a perdre per set punts de diferència (28-21) en un segon període en què els dos conjunts van acumular moltes errades, però va saber refer-se, aprofitar els punts de Marcus Landry i empatar el partit (46-46) durant el tercer període.

Clevin Hannah, que va acabar amb 17 punts, va trencar el partit amb quatre triples després del descans. El seu encert va impulsar la Penya a aconseguir un avantatge de 12 punts (66-54) a set minuts del final. El CAI Saragossa no es va rendir i va intentar una remuntada que no va poder completar.

La Penya no té un calendari senzill, ja que jugarà contra el Movistar Estudiantes, l’Unicaja i el Barça abans de la Copa del Rei, però viu un moment dolç que cap dels seus rivals no va saber preveure abans de començar la temporada.

Derrota blaugrana dolorosa

Encara sense Joan Carles Navarro ni Brad Oleson, el Barça va perdre a la pista del Laboral Kutxa. L’equip blaugrana no va defensar al seu nivell habitual i va perdre més pilotes que de costum contra un rival que va saber fer-se fort a casa. El conjunt català va començar bé, però les pèrdues de pilota el van allunyar d’un rival que va saber aprofitar l’encert ofensiu de Davis Bertans. El Laboral Kutxa va arribar a tenir una renda de 13 punts (64-51) a l’inici del tercer període. El Barça va ajustar el marcador amb un parcial de 2-12 (68-63), però finalment no va saber capgirar el resultat.

Xavi Pascual va recriminar un temps mort que Ibon Navarro va demanar a quatre segons del final. “No he de donar explicacions pel que no he fet, pregunteu-l’hi a ell”, va dir. “Si ha molestat el meu temps mort, demano disculpes. Tenim massa experiències dolentes en finals de partit i no podíem córrer un risc innecessari”, es va excusar el tècnic basc.