BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 03/07/2012

El Fiatc Joventut sortirà d'aquí uns dies del concurs de creditors

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Villacampa, president del Fiatc Joventut, va recollir dissabte un premi de la Federació Catalana.

BADALONAEl Fiatc Joventut sortirà del concurs de creditors d'aquí uns dies, així que el jutge dicti les sentències d'aprovació dels convenis. Si en els pròxims 10 dies no hi ha al·legacions en contra, la Penya abandonarà aquest procés d'insolvència econòmica al qual es va acollir el mes d'octubre del 2010.

El club verd-i-negre celebrarà avui una assemblea per explicar la situació. Les juntes de creditors dels concursos relacionats amb el Club Joventut Badalona SAD i la seva filial Grogasa 22 SL es van celebrar ahir. El Fiatc Joventut es compromet a liquidar el deute econòmic, que se situa al voltant dels 15 milions d'euros, en un termini de sis anys, una situació que el 70% dels creditors van acceptar. L'espera per a la filial, a través de la qual es va gestionar la compra d'uns terrenys a Badalona, serà de fins a tres anys.

Tot i que el club va assegurar ahir a través d'un comunicat que no faria declaracions fins que no es concreti aquesta situació, Jordi Villacampa, president del Fiatc Joventut, va assegurar a través de Twitter que l'aprovació dels convenis per sortir del concurs de creditors "és una molt bona notícia per al club". El màxim mandatari va recollir dissabte un premi a la Nit del Bàsquet Català com a entitat amb més equips afiliats.

Des que la Penya va entrar fa 20 mesos en situació de concurs de creditors, el club ha treballat molt per redreçar la situació i, de moment, està seguint el pla de viabilitat que va anunciar. El mes de desembre de l'any passat Jordi Villacampa va transmetre un missatge d'optimisme a l'assemblea general d'accionistes, preveient que l'entitat podria sortir de la llei concursal en aquestes dates.

Hisenda i entitats financeres

El club va contreure la major part del deute econòmic amb Hisenda i algunes entitats financeres, com ara Bankia (abans Caixa Laietana), Caixabank, BBVA i Banesto. El descens d'ingressos per patrocini i publicitat i la no execució d'un contracte per construir un col·legi en una masia del barri del Canyet de Badalona van accentuar la greu crisi econòmica de la Penya.

stats