Esports 09/01/2012

La Fórmula 1 i Moto GP a Montmeló, en dubte per les retallades

Mas-Colell adverteix que no sap si "ens podem permetre la Fórmula 1", i el director del Circuit de Catalunya descarta cap problema si s'omplen les grades

Ara
2 min

BarcelonaLes retallades que fa temps que la Generalitat està exercint sobre totes les activitats que es nodrien de diner públic posen en dubte la viabilitat o la continuïtat de la Fórmula 1 i del Gran Premi de Motociclisme de Montmeló. Segons ha explicat a El món a RAC1 el director del Circuit de Catalunya, Salvador Servià, el contracte que hi ha signat amb la Generalitat per la Moto GP ja està adaptat a les circumstàncies actuals. En canvi, Servià reconeix que això no passa amb el contracte signat sobre la Fórmula 1, que es va signar fa 4 anys.

Aquest matí, també a RAC1, el conseller Mas-Colell ha anunciat que la Fórmula 1 és a la meitat de la llista de coses que s'hauran de revisar per la quantitat de diners que ens costen. Concretament, ha afirmat que "la fórmula 1 ens costa molts diners i no és clar que ens ho puguem permetre". En el dia d'avui, "hem de mirar línia per línia" en què ens gastem els diners. El conseller ha explicat que hi ha contractes que són "més cars de mantenir que de trencar". Respecte a aquesta afirmació, Servià ha dit que tot depèn de la quantitat de gent que acudeixi a les grades, i que si s'omplen, "el Circuit no serà una activitat conflictiva per a la Generalitat".

A favor del Circuit, el seu director també ha assegurat que l'activitat d'aquest genera un impacte de 130 milions d'euros al llarg de l'any i que "només para 15 dies". "En els 20 anys que fa que existeix, hi ha hagut anys que ha costat molts diners i altres èpoques que ha costat 0 euros".

Tot i això, Servià també ha reconegut que és factible tirar endavant el circuit només amb finançament privat, i que renegociar els contractes no hauria de ser "sagnant".

stats