Esports 07/10/2011

La França d'Abidal no pot fallar contra Albània

França és primera amb un punt més que Bòsnia, i tots dos països s'enfrontaran en l'última jornada. Si els francesos guanyen Albània, en tindrien prou empatant amb els seus perseguidors per ser a l'Eurocopa.

Marcel Sanromà
2 min
Éric Abidal durant l'entrenament de la selecció francesa.

Barcelona.Entre avui i dimarts quedaran definits els equips que estaran directament classificats per a l'Eurocopa de l'estiu que ve i els que es jugaran les últimes places en el play-off per als segons classificats. Una de les seleccions que té a prop la classificació directa és la França d'Éric Abidal, que juga aquest vespre (21 h) contra Albània. Si guanya, dimarts en tindrà prou amb un empat per classificar-se. Si no, haurà de guanyar l'últim partit contra Bòsnia, segona a només un punt. La tercera classificada és Romania, que necessita guanyar els seus dos partits i esperar la punxada de Bòsnia per ser al play-off .

El conjunt que ho té més fàcil per ser a la cita estival per la via ràpida és Anglaterra, que juga avui contra Montenegro, segona de grup, i en té prou amb un empat. La tercera selecció és Suïssa, que podria passar a ser segona si guanya, Montenegro perd i després derrota els montenegrins en l'última jornada. En el grup B, Rússia lidera la taula, però té Irlanda a dos punts. Tot i això, només li cal guanyar les fluixes Andorra i Eslovàquia per classificar-se. La situació de Portugal, que és primera però empatada amb Dinamarca i Noruega, és més complicada. Noruega, però, ha jugat un partit més, i per tant el més probable és que portuguesos i danesos es juguin l'opció de passar entre ells. En el grup F es viu una situació molt similar, amb Croàcia i Grècia separades només per un punt. Si superen Letònia i Geòrgia, respectivament, es disputaran el triomf del grup en l'última jornada.

Sense opcions de ser primeres però aspirant al segon lloc hi ha Turquia i Bèlgica en el grup A, tot i que Bèlgica necessita un miracle: que els turcs punxin contra Alemanya i guanyar els germànics a domicili en l'últim partit. També estan oberts els segons llocs en els grups C i E. En el primer, Sèrbia és segona amb un partit menys que Estònia i Eslovènia, però els rivals que li queden són Itàlia i, precisament, Eslovènia, o sigui que haurà de vigilar. En el grup E, Suècia i Hongria estan empatades, però els hongaresos han jugat un partit més.

Espanya juga dos tràmits

La selecció espanyola, que compta amb els blaugranes Valdés, Piqué, Puyol, Busquets, Xavi, Thiago, Pedro i Villa, ja està classificada, i els dos partits que li queden, contra la República Txeca i Escòcia, només serviran per influir en el veredicte de la segona plaça, que precisament es juguen txecs i escocesos, amb dos punts d'avantatge per als primers.

stats