EL MUNDIAL, OBVIAT
Esports 11/01/2011

A Fuentealbilla i Terrassa ho consideren injust

Hi ha dos llocs on la decisió de la FIFA d'escollir Messi com el millor jugador del 2010 no ha caigut gaire bé. Ningú dubta que Messi és el millor, però creuen que la victòria en el Mundial hauria d'haver comptat més.

Albert Solé
2 min
Fuentealbilla, Occidental

Barcelona."Ens havien dit tantes vegades que era el favorit que ens ho havíem cregut", explicava ahir l'alcalde de Fuentealbilla, Ángel Samerón. I el regidor d'esports de l'Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, tampoc podia amagar la seva decepció: "Estem contrariats perquè crèiem que Xavi s'ho mereixia més que ningú aquest any".

Terrassa i Fuentealbilla s'havien preparat de manera especial per seguir la gala, i segur que tots dos ajuntaments tenien alguna celebració preparada si el seu paisà hagués guanyat la Pilota d'Or, encara que mai ho sabrem, almenys aquest any. A la cocapital del Vallès Occidental hi havia una pantalla gegant al Centre Social Cultural, conegut com "el socialet", amb l'alcalde Pere Navarro i altres personalitats de la ciutat, que esperaven poder celebrar una fita històrica per al millor jugador català de la història, fill de Terrassa. A la petita localitat de la Manxa l'auditori municipal es va omplir de gom a gom de veïns del poble, entre els quals l'avi i el tiet d'Andrés Iniesta, tots dos amb el mateix nom i cognom, a més d'una munió de mitjans de comunicació d'arreu d'Espanya. I quan Pep Guardiola va llegir la targeta amb el nom de Leo Messi, la decepció va ser molt gran, i les sales es van buidar de seguida.

A Fuentealbilla ha costat de pair El regidor d'Esports de Terrassa, Alfredo Vega, estava decebut, però admetia que Leo Messi és el millor jugador del món, encara que considerava que després del Mundial d'uns i altres, Xavi o Iniesta eren els únics candidats probables a millor jugador del 2010. En canvi, entre la colla d'amics de l'Andrés Iniesta d'Albacete, i el tiet del manxec, han vist alguna cosa fosca en l'elecció de Messi com a Pilota d'Or. "Ja no em refio de cap votació, si li haguessin donat a Xavi ho hauria entès; crec que hi ha hagut tupinada de les marques comercials". Bruno Moral, amic de la infància d'Iniesta i excompany seu a l'aleví de l'Albacete, apunta cap a la revista France Football : "No trobo cap altre explicació que el fet que els francesos no ens volen donar aquest premi". En canvi, l'avi del jugador de Fuentealbilla, que es diu igual que ell, va intentar asserenar els ànims: "Andrés estarà igual de content que si hagués guanyat perquè per a ell ja era un triomf estar entre els tres primers".

stats