HOQUEI PATINS
Esports 06/03/2012

Gaby Cairo: "El nostre èxit és afrontar cada partit com si fos l'últim"

Esperit «Allò de "Ens hi deixarem la pell" és el que nosaltres intentem fer cada setmana» Copa del Rei «Té un mèrit impressionant, perquè ha estat molt disputada»

David R. Jover
3 min
Gaby Cairo ahir a la redacció del diari ARA amb la Copa guanyada pel Barça contra el Noia.

Sis mesos després d'arribar a la banqueta del Barça d'hoquei, Gaby Cairo ja ha aconseguit dos títols: la Supercopa d'Espanya i la Copa del Rei. A l'horitzó del tècnic argentí, l'OK Lliga, que els blaugranes tenen a tocar gràcies als deu punts de marge sobre el segon classificat, i també la Lliga Europea, en què s'han de classificar encara per a la final a vuit.

Després d'una temporada convulsa, l'anterior, hi ha la sensació que el Barça ha tornat al seu lloc. Què ha canviat?

Aquests jugadors saben que l'any passat ho haurien pogut fet millor. Ara ha arribat una mentalitat nova, altres idees que, de moment, sembla que funcionen, i una de les claus és que treballem amb els jugadors el fet d'optimitzar les seves virtuts: per ells mateixos ja són molt bons, però això encara els fa millors.

¿Està a punt de tornar el Barça hegemònic de fa uns anys, que ho guanyava tot?

L'hegemonia només l'aconseguirem treballant cada setmana. Si ara ens relaxem i anem diumenge a Igualada sense fer els deures ens guanyaran perquè juguen molt bé. L'èxit que estem aconseguint és que afrontem cada partit com si fos l'últim, amb molt de respecte pel rival i amb un esforç al darrere important.

Un dels protagonistes de la Copa del Rei ha sigut Marc Torra, designat com a MVP de la final. Quin és el seu sostre?

Torra va arribar l'any passat i, com a tothom, li va costar adaptar-se. Aquest procés el van passar el Negro Páez, Velázquez o jo mateix. El Marc ens dóna moltes coses, és resolutiu i està tenint un percentatge d'encert molt alt en faltes directes i llançaments de penal. És una eina important per guanyar partits. El seu sostre se'l marcarà ell, però té moltes ganes de fer-ho bé i espero que mantingui aquest nivell.

Heu guanyat tots els partits d'aquesta Copa patint. ¿Això demostra la maduresa del grup?

El que demostra és la mentalitat que tenim en tot moment. Contra el Reus semblava que havíem de guanyar 10-0 i no era així. Ens van empatar un partit que semblava guanyat i després amb el nostre joc col·lectiu el vam tirar endavant. Hem estat molt forts en els moments complicats.

Quin mèrit tindrà aquesta Copa del Rei si no s'aconsegueix guanyar la Lliga Europea?

Té un mèrit impressionant, perquè ha estat molt disputada. Crec que hi ha competicions que semblen menors perquè les aconsegueixes de manera relaxada, però aquesta no ha estat així. Per això té tant valor. Si després tenim la sort de guanyar la Lliga Europea, millor, però aquesta Copa del Rei té un valor enorme per la manera com l'hem guanyat.

¿El repte, doncs, és aconseguir els quatre títols?

La nostra idea és fer-ho tan bé com puguem. Si podem guanyar la Lliga abans, millor. Si és a l'última jornada, doncs a l'última. Ara és impossible guanyar res, hem d'anar setmana a setmana. Si juguem amb aquesta alegria segurament tindrem l'opció de guanyar-ho tot.

Com a jugador vas guanyar quatre Copes i, ara, la primera com a entrenador. Què se sent ara que no se sentia abans?

Com a jugador és molt maco. Abans de començar la final vaig parlar amb el Carles Folguera i comentàvem els diners que pagaríem per poder-la jugar. Ara el meu objectiu és preparar el partit amb els meus ajudants, tenir els canvis clars.

Què significa per al club que el Barça torni a estar a la primera línia?

La directiva ha apostat pel nostre esport i ens dóna suport, així com el president, que va ser al nostre costat. Allò de "Ens hi deixarem la pell" és el que nosaltres fem cada partit, i això fa que tinguem la junta molt contenta.

¿Aquest èxit pot fer que encara vingui més gent al Palau?

Hem guanyat espectadors i hi ha feedback entre els jugadors i el públic. Si cal que els jugadors signin autògrafs s'hi estaran tot el temps que calgui, i això farà que aquell nen l'hi digui a un altre. Les xarxes socials ens ajuden molt a fidelitzar els aficionats i els resultats de moment estan avalant la nostra feina.

stats