MUNDIAL DE RUGBI
Esports 19/10/2011

Gal·les-Austràlia: El partit pel bronze més interessant dels darrers anys

Els miners i els 'wallabies' s'enfrontaran buscant el tercer lloc de la Copa del Món de rugbi.

Ferran Vital
2 min

BarcelonaSegurament el partit pel tercer i quart lloc d'aquest divendres serà un dels millors partits d'aquesta Copa del Món de rugbi. Dues seleccions eliminades, que buscaran la tercera plaça de la Copa del Món en una final de consolació que es presenta més emocionant que no pas la final de diumenge. Dos equips als quals agrada la possessió i portar l'iniciativa del joc, omplint tot l'espai de joc i amb un gran arsenal de recursos disponibles. Dues de les millors generacions de jugadors de rugbi dels darrers anys i que estan cridats a dominar l'escenari internacional els propers anys. El rugbi del futur es disputa el bronze del mundial.

Gal·les arriba a aquesta final de consolació amb sensacions contraposades. D'una banda, la ràbia i la frustració de la seva eliminació a les semifinals de la Copa del Món a mans del XV del Gall, quan fins a la data havien practicat un rugbi força atractiu i molt dinàmic, molt agradable pels aficionats. Tant és així, que el seleccionador gal·lès Warren Gatland (originari de Nova Zelanda) ha sonat els darrers dies com a futur seleccionador dels All Blacks, gràcies a la seva fantàstica tasca al capdavant dels miners. Els maoris del nord tornaran a confiar en James Hook a l'obertura del mig del camp gal·lès (tot i el seu mal partit a semifinals) en el que podria ser el darrer partit de Shane Williams (l'ala de trenta-quatre anys), sobre qui corren rumors de retirada després d'aquesta Copa del Món. Sense cap mena de dubte, un tercer lloc final suposaria un final daurat per una selecció que ens ha sorprès i enamorat a parts iguals.

Per la seva banda, els 'wallabies' australians arriben en hores baixes, després de la seva derrota incontestable contra el gran rival neozelandès al partit de semifinals. Abans de començar aquesta Copa del Món molts aficionats assenyalàvem (jo el primer) als 'wallabies' com els "tapats" de cara a endur-se aquesta edició de la Copa del Món. La màgica connexió de Will Genia i Quade Cooper al mig del camp i la màgia i la pólvora dels Anthony Fainga'a, Ashley-Cooper, Ioane, McCabe, O'Connor i Kurtley Beale semblaven ser arguments suficients per confiar en els australians. Però el temps ha evidenciat les carències dels 'wallabies', incapaços d'operar sense pilota i amb un paquet de davanters no prou sòlid com per optar a guanyar aquesta Copa del Món. A diferència dels seus rivals europeus, el tercer lloc final no seria considerat un èxit esportiu si no més aviat un deure d'una selecció que ha defraudat les expectatives que havia generat al llarg i ample del seu país desprès de fer-se amb la darrera edició del Tres Nacions.

stats