INTERNACIONAL
Esports 12/05/2012

El Galatasaray guanya la lliga al camp del Fenerbahçe i l'afició envaeix la gespa per evitar l'entrega de la Copa

El Galatasaray ha guanyat la primera lliga turca des del 2008 al camp del seu etern rival, el Fenerbahçe, en empatar el darrer partit (0-0)

T.p.

BarcelonaEl gran derbi d'Istanbul decidia el campió. El Fenerbahçe, que afrontava el partit com a local i que era el segon classificat, necessitava la victòria. El Galatasaray, que comptava en el seu onze inicial amb el mallorquí Albert Riera, en tenia prou amb l'empat. Hi va haver tensió però no gols. El Galatasaray, que entrena Fatih Terim, que l'any passat va acabar vuitè en la competició, va arrabassar la corona al Fenerbahçe, a qui iguala ara en nombre de títols. Tots dos en tenen 18. Més que cap altre equip a Turquia.

La situació es va complicar més encara per al Fenerbahçe, incapaç de marcar, amb l'expulsió a l'hora de partit d'Issiar Dia, per doble targeta groga. El Galatasaray, a deu minuts del tancament, també es va quedar amb un futbolista menys per la vermella que va veure Tomas Ujfalusi, que va veure dues amonestacions en cinc minuts. A la fi del partit els jugadors del Galatasaray van fer festa a la gespa de l'estadi de l'etern rival, el Sukru Sarakoglu. Ara, els aficionats locals van envair la gespa per evitar que la Copa de campió de lliga fos entregada al seu etern rival a casa seva, incidents que van durar més d'una hora amb bengales i agressions a la policia.