Apunts blaugranes
Esports 04/08/2011

Gira americana

2 min
Gira americana

Avui l'expedició blaugrana volarà de Miami a Dallas, després del partit que aquesta matinada ha enfrontat el Barça amb el Chivas de Guadalajara. Allà, s'hi entrenarà dos dies, abans de tancar la gira americana amb l'últim amistós, dissabte contra l'Amèrica de Mèxic, a les deu del vespre. Els termòmetres castigaran més l'equip que en l'estada a Miami, ja que s'espera que, durant el dia, les temperatures arribin a superar els 40 graus. A més, el partit es jugarà a les tres del migdia, hora dels Estats Units.

Paolo Maldini va ser ahir a l'entrenament matinal del Barça a Miami. L'exjugador i històric capità del Milan va conversar amb els jugadors després de la sessió a l'estadi Sun Life, el mateix on després es va jugar el partit. Qui va estar especialment interessat en la llegenda rossonera va ser el capità, Carles Puyol, que l'idolatra. I així ho va deixar clar en un tuit el jugador blaugrana: "Avui he vist l'entrenament amb el millor defensa de la història, el meu ídol Paolo Maldini. Quin fenomen!", deia el missatge a la xarxa social.

Fins a 2.500 persones van assistir a l'entrenament en directe, entre persones convidades pel Barça, els Miami Dolphins -l'equip de la NFL que juga a l'estadi- i els organitzadors del World Football Challenge -el torneig amistós en el qual s'emmarca el partit que ha disputat aquesta matinada el Barça.

Tito Vilanova va parlar ahir per a les càmeres de Barça TV sobre la temporada que li espera al conjunt blaugrana. El segon entrenador culer va parlar sense embuts de l'obligació de l'equip: "No hi ha excusa que valgui, som al Barça i la nostra obligació és guanyar sempre", va afirmar. Vilanova també va elogiar Thiago Alcántara, que s'està erigint com a golejador aquesta pretemporada, i Gerard Deulofeu, flamant campió d'Europa sub-19 amb la selecció espanyola. El segon tècnic de l'equip va explicar: "Tots dos són molt bons, i tenen la sort de portar bé la pressió de jugar al Barça. Però no els fem cap bé donant-los més protagonisme del que els toca, ni afegint-los més pressió".

El segon tècnic del primer equip també va tenir paraules per a Jeffren Suárez, que continua negociant el seu traspàs a l'Sporting de Portugal: "Ens ha donat molt durant aquests anys, perquè coneixia molt bé la nostra manera de treballar". Sobre els motius de la seva marxa, va comentar que "no ha tingut sort, ha tingut moltes lesions i no ha gaudit de continuïtat" i que creuen que n'ha de tenir.

stats