Esports 14/06/2012

Gómez complica la vida a Holanda

Nuria García
2 min
Mario Gómez va marcar dos gols contra Holanda i amb tres dianes ja és el màxim golejador de l'Eurocopa juntament amb el rus Dzagoev.

BARCELONAAlemanya no va tenir ahir pietat d'Holanda i va aconseguir un triomf que els permet assegurar-se gairebé de manera matemàtica el lideratge del grup B, mentre que la selecció orange necessitarà més que un miracle en l'última jornada per seguir viva a l'Eurocopa -per passar de ronda, Holanda hauria de superar per més de dos gols Portugal i esperar que Alemanya golegés Dinamarca-. Els holandesos, conscients que es jugaven ser a la competició o no ser-hi, van sortir forts, però ràpidament Alemanya va aconseguir el control del matx. Schweinsteiger i Mario Gómez van ser els protagonistes dels dos gols dels alemanys, que van aconseguir posar nerviosos els homes de Van Marwijk, que veien que amb el pas dels minuts les seves opcions disminuïen. Al minut 23, Schweinsteiger va assistir Mario Gómez, que va rebre, va fer un gran control i, girant, va superar Stekelenburg amb un gran gol. Només 14 minuts més tard els mateixos jugadors repetien i el davanter alemany aconseguia així el seu tercer gol en aquesta Eurocopa, davant la passivitat de la defensa holandesa.

Reacció d'Holanda

El pas pels vestidors va revifar una mica la selecció holandesa i Van Persie va posar a prova el porter alemany, Manuel Neuer (min. 57). Sneijder també va intentar-ho: va marxar de Boateng però el seu xut va sortir fregant el pal esquerre de la porteria alemanya. I finalment, Van Persie va trobar una recompensa amb un gran gol, però va ser insuficient. Sneijder li va deixar la pilota a la punta esquerra de l'atac i Van Persie va superar Neuer amb un potent xut que va fer inútil l'estirada de Neuer. Era el primer gol de la subcampiona del món del 2010 en aquesta Eurocopa, que només va servir per donar emoció als últims minuts del partit.

stats