El Barça es posa seriós i es treu de sobre el Granada (4-0)

Sense fer una exhibició, el lider fa la feina oblidant-se de les baixes i el cansament

Toni Padilla
Els jugadors del Barça feliciten Andrés Iniesta

BarcelonaEl lider no s'atura. El Barça ha derrotat el Granada en un partit que tenia tots els ingredients per acabar amb un ensurt. Els homes de Martino però, han fet cara de concentrats, molt seriosos, sumant els tres punts sense haver de plorar per les baixes de Messi, Xavi o Valdés.Dos penals a la primera part i els gols d'Alexis i Pedro a la segona han aturat els granadins.

Contra un rival atrevit i ordenat, el Barça no ha patit gens en defensa però ha necessitat dos penals, els dos clars, per obrir el marcador abans del descans gràcies a Iniesta i Cesc. El trio format per Neymar, Cesc i Iniesta ha donat vida al joc d'un Barça que ha anat de més a menys en el joc. Martino no ha sorprès gaire amb l'alineació, amb un Pedro fluix en atac i un Bartra cada dia més ferm en defensa. Pinto, per moments, ha estat testimonial.

Neymar i Alexis, malgrat el cansament de les seleccions, han ofert joc creatiu contra un Granada que s'ha quedat amb 10 a la segona part.El català Piti deixava detalls en el joc d'un equip que volia lluitar per la pilota amb un Barça amb Iniesta fent de lider, elegant el joc, amb l'ajuda d'un Cesc crescut.

Després d'un primer temps de domini blaugrana, a la segona el Granada ha gaudit de prou possessió, però sense Iturra, expulsat, i amb Nyom fallant una clara ocasió per fer el 2-1, s'ha fet miques quan Alexis ha marcat el 3-0 als 27 minuts de la segona part. Malgrat jugar contra 10, el Barça no ha volgut fer sang, deixant passar el temps. Mig equip ha passat la setmana tocat per problemes i l'altre ha creuat mig món per jugar partits amistosos. Pensant en Amsterdam, el Barça no na volgut ser una màquina de jugar ràpid durant una segona part que no ha donat escalfor a unes graderies prou buides, gèlides.

El Barça ha acabat fent canvis per donar descans a titulars i minuts a homes com Song i Sergi Roberto. En els darrers minuts el jove Adama, un noi de L'Hospitalet de Llobregat que va arribar al Barça amb 9 anys, ha debutat al primer equip. Adama de fet, gairebé ha fet el quart gol, gol que ha arribat després quan Sergi Roberto ha pispat una pilota, Cesc l'ha tocada i Pedro ha marcat sense resistència. L'equip suma 40 punts i lidera la classificació amb comoditat.