MUNDIAL DE CLUBS
Esports 15/12/2011

Guanyar un nou títol i recuperar David Villa

Toni Padilla
3 min
VILLA, EL MÉS OBSERVAT 
 Durant l'entrenament d'ahir,  les càmeres només seguien un home: David Villa. La portada del Marca que deia que el Barça l'ha posat a la venda  va incendiar el dia previ a les semifinals.

YOKOHAMAMalgrat que el Mundial de Clubs és una competició organitzada per la FIFA i significa una oportunitat d'or per guanyar un altre títol, ahir a Yokohama els ulls de molta gent van mirar cap a Madrid. Josep Guardiola va respondre amb duresa a una informació del diari Marca en què s'afirmava que el Barça havia posat en venda David Villa. "El Marca menteix", va dir amb veu segura el tècnic de Santpedor, que va voler recalcar abans de la semifinal d'avui (11.30 h, Telecinco) que el seu vestidor no té esquerdes: "Gairebé tots els jugadors seguiran la pròxima temporada", va deixar anar l'entrenador del Barça.

Jugar el Mundial de Clubs just després de guanyar al Bernabéu ha restat una mica d'importància al Mundial des d'un punt de vista mediàtic, tot i que Guardiola no s'ha distret i ha preparat a fons la semifinal davant del campió de la Champions asiàtica, un Al-Sadd de Qatar del qual Guardiola va recitar gairebé tot l'onze inicial. El cos tècnic blaugrana, que va tenir dos membres (Domènec Torrent i Jordi Roura) a l'Estadi Toyota per analitzar en directe el Santos, primer finalista, ha fet la feina. Però Guardiola, que va afirmar que el partit de Madrid ja és "passat", va veure's obligat a deixar clar que no té cap problema amb un Villa que segons la informació del diari madrileny seria seguit de prop pel Liverpool, el Chelsea i l'Aston Villa.

Villa, titular

Guardiola, de fet, aprofitarà el Mundial per donar la titularitat en els dos partits al jugador asturià, un dels pocs del primer equip que no ha guanyat mai aquest torneig. El Guaje aspira a ser part del selecte club de jugadors campions del món tant amb clubs com amb seleccions, i després de quedar-se una mica decebut per no ser titular a Madrid s'ha animat ràpidament i ha treballat molt bé. Ahir Guardiola va recordar: "Dec ser dels pocs entrenadors que han fet 20 alineacions diferents, però la majoria de jugadors seguiran aquí l'any vinent, perquè confio en tots". Villa inclòs.

Amb el Santos ja a la final, el Barça sap que li toca fer valer la seva condició de favorit contra un Al-Sadd inferior sobre el paper. Guardiola, però, ha estudiat bé l'equip de Qatar i va voler recordar alguns factors que poden actuar en contra dels seus, com el jet lag, la confiança o el perill dels partits únics. "Per arribar aquí cal fer un llarg camí. Potser és la copa que més il·lusió em fa jugar. Només em preocupa el tema del jet lag. Fa pocs dies que som aquí, els altres equips fa vuit dies que hi són. Nosaltres encara tenim algun jugador que es desperta a les tres de la matinada". El tècnic de Santpedor també va voler recordar la semifinal d'ara fa dos anys davant l'Atlante, quan els mexicans van donar un ensurt en marcar primer i crear alguna ocasió per fer el segon. "No pots donar res per fet. Cal fer-ho tot", va apuntar el de Santpedor.

L'alineació d'avui a l'estadi que va ser seu de la final del Mundial del 2002, de fet, pot estar condicionada per la nit que passin els jugadors, tot i que la majoria ja ho porten prou bé. Guardiola farà canvis respecte de l'onze del Bernabéu per descansar cames i intentar fer mal a un Al-Sadd fort en el joc aeri i els contraatacs, un equip en què brillen els estrangers: Kader Keita, Mahmadou Niang i Nadir Belhadj. En defensa, però, és un equip força tou, i Guardiola intentarà donar molta velocitat a la pilota per arribar a una final en què el Barça aspira a convertir-se en el primer equip a guanyar dos cops el Mundial de Clubs.

"El més difícil és mantenir el nivell durant dos o tres anys, i això té molt de mèrit. Més que aconseguir títols, el que té més mèrit és estar tants anys al mateix nivell", deia ahir a Yokohama Guardiola, traient pit per un cop.

stats