PRIMERA DIVISIÓ
Esports 03/03/2012

Guardiola i Mourinho, destinats a retrobar-se

Pep Guardiola va mantenir ahir la incògnita sobre la seva renovació i va treure transcendència a la reunió que va tenir dijous amb el president. Pep manté la discreció i Mou juga a la puta i la Ramoneta.

Toni Padilla
3 min
TORNARAN A COINCIDIR?  Mourinho i Guardiola s'han enfrontat 10 vegades com a entrenadors del Madrid  i el Barça en un any i mig.

BARCELONA.Dies intensos dins del Barça i el Madrid. Aquest dilluns José Mourinho vas ser a Londres, cosa que va provocar un terratrèmol mediàtic centrat en la possibilitat que el tècnic portuguès torni a la lliga anglesa aviat. I dijous a la nit Josep Guardiola va sopar a casa de Sandro Rosell acompanyat d'Andoni Zubizarreta, el vicepresident esportiu Josep Maria Bertomeu i Tito Vilanova amb un tema sobre la taula: la renovació del tècnic de Santpedor.

Malgrat que tots dos entrenadors tenen el suport gairebé total de la massa social i de la directiva dels clubs, no està garantit que la temporada vinent Mourinho i Guardiola es donin la mà abans d'un clàssic Barça-Madrid. Però a mesura que s'acosta la data en què es resoldrà el futur de tots dos, sembla més probable que la imatge es repetirà. En el cas de Mourinho, el fet de tenir contracte en vigor no garanteix gaire res tenint en compte que les seves últimes feines ja les ha acabades sense arribar al final del contracte. Segons la Cadena Ser, dimecres el tècnic portuguès va confirmar a la junta directiva de Florentino Pérez que passi el que passi continuarà al Madrid. De fet, hi hauria més opcions que marxés si els blancs guanyessin tant la Lliga com la Lliga de Campions que no pas si perdessin la competició internacional. D'aquesta manera Mourinho aprofitaria la seva posició de força per fer-se estimar i garantir-se encara més poder de cara a la pròxima temporada. A l'Inter ja va jugar aquesta carta i l'última temporada va fer arribar a la premsa el rumor que matriculava els seus fills a un col·legi suís relativament proper a la frontera italiana. I ara, es deixa veure a Londres sense amagar-se gaire.

Reunió a casa de Rosell

El Madrid, doncs, dóna per fet que Mourinho continuarà, de la mateixa manera que la junta directiva blaugrana dóna per fet que Guardiola seguirà al capdavant de l'equip la temporada que ve. Tal com informava ahir El Periódico de Catalunya , durant el sopar a casa de Rosell es va parlar del futur, però Guardiola va insistir que encara necessita més temps i que no dirà res fins que n'estigui segur del tot. De totes maneres, va assegurar que sap perfectament el que es fa i va deixar més tranquil Rosell. Segons el portaveu del club, Toni Freixa, va ser una reunió "ordinària, de feina, amb tots els que formen part de l'àrea esportiva. Una reunió sense cap conclusió del tema que tothom està esperant, perquè el nostre entrenador ja ens ha dit que quan ens hagi de comunicar alguna cosa ja ho farà. No especulem".

Guardiola ha aprofitat la setmana de compromisos internacionals de seleccions per marxar dos dies a una capital europea en total discreció per relaxar-se i poder meditar sobre el seu futur. Els últims mesos el tècnic ha passat per moments en què estava a prop de renovar i d'altres en què meditava seriosament plegar, però aquests últims dies l'actitud dels jugadors, la recuperació de Tito Vilanova i alguns gestos de la directiva l'acosten a una renovació que, evidentment, seria d'un sol any. I això que la directiva estaria encantada de fer pública una renovació més llarga. Perquè a Can Barça tothom dóna per fet que Guardiola significa una línia de treballar que també afectaria els fitxatges: pocs, perquè es creu en el talent de La Masia. A Madrid, en canvi, no hi ha gaire cosa, més enllà de Mou.

stats