ELS VESTIDORS
Esports 03/04/2011

Guardiola: "No he dit que ho deixaré"

Guardiola tenia tres intencions ahir a la sala de premsa: afirmar que la Lliga no està tancada, deixar clar que l'equip havia fet un partidàs i donar explicacions sobre les seves declaracions a la RAI.

Toni Padilla
2 min
Guardiola donant indicacions ahir al Madrigal, on el seu equip va brillar.

Barcelona.Amb la tradicional afonia de després dels partits, Guardiola sabia que malgrat haver guanyant en un dels camps més complicats d'Europa, li tocaria parlar sobre el seu futur i les declaracions que va fer a un periodista de la RAI sobre el seu futur. Tranquil i irònic, Guardiola va deixar clar que no se sentia traït tot i que ell només havia donat permís per ser preguntat sobre el Brescia. Ara, el de Santpedor va voler deixar clar que no va dir en cap moment que marxarà d'aquí poc. "Respecte a les declaracions, ja sabeu que no he dit res nou. Em van dir que venia un periodista que es deia Severini per parlar del Brescia, un club al qual tinc un gran afecte, i ell va preguntar per altres coses. El futur, i coses del futbol italià. Per respecte vaig respondre, però llavors Manel Estiarte va parlar amb ells perquè no ho fessin públic, i l'hi han fet. Un altre dia, doncs, vindran i no tindran entrevista. Potser sóc jove i he fallat. Ja sabeu el meu tarannà, no dic que ho deixaré, simplement he dit el de sempre, que quan ets en un club que desgasta tant, quan portes 3 o 4 anys ja ets més a prop del final que abans". Guardiola, per cert, va deixar clar que no era una entrevista, sinó un favor per al documental sobre el Brescia: "Si donés entrevistes, primer en donaria a vosaltres que a ells", va dir referint-se a la premsa catalana. A més, Guardiola va sentenciar: "Jo em vaig passar de tonto i ell de llest", referint-se a un Severini que, per cert, també hi va dir la seva.

Piergiorgio Severini, en declaracions a Onda Cero, va reconèixer que només tenia permís per fer preguntes sobre el Brescia i el centenari del club llombard on va jugar Guardiola: "Però arribat a cert moment, vaig preguntar sobre el futur i ell va respondre". Severini va deixar clar que Guardiola no li va demanar que no es fes pública aquesta resposta, però que sí que va fer-ho Manel Estiarte. "Però aquesta decisió no la podia prendre jo", la va prendre el director de la RAI.

La Lliga encara està viva

Guardiola, en parlar sobre si la Lliga està sentenciada, va assegurar: "És un bon avantatge, però de més grosses n'hem vist al futbol. Queden vuit partits. El rival és fort. Ara, és cert que no hem guanyat en un camp qualsevol, hem guanyat en un camp complicat davant d'un gran equip. Els hem fet córrer i Valdés ha fet grans aturades".

Guardiola, però, va afirmar: "Si ara ens creiem que ja som campions, el més probable és que acabem perdent la Lliga". El tècnic també va tenir paraules de lloança per a Víctor Valdès, clau amb les seves aturades.

stats