Esports 19/02/2012

Guardiola: "Quan estigui convençut, renovaré"

Toni Padilla
2 min
RETORN AL CAMP NOU  Guardiola durant l'últim partit.

BARCELONA.La renovació de Josep Guardiola va tornar a ser el tema estrella de la roda de premsa prèvia al partit d'avui. El tècnic de Santpedor es va mostrar més dubitatiu que altres cops quan li van preguntar si ja s'havia pensat quan renovaria: "Encara no, sempre que he renovat tenia la sensació que podia fer-ho, i ara necessito més temps".

Guardiola va voler deixar clar que aquesta qüestió és "totalment personal i el club no hi intervé" perquè ni el president ni el director esportiu li han posat una data límit. "El club té tot el dret a posar-me una data límit per renovar, tot i que de moment no ho ha fet. I els hi agraeixo. Quan estigui convençut, ho diré. I si necessiten un 'ja', em pronunciaré. Però la decisió no és un problema de ningú més", va comentar l'entrenador, que malgrat la incertesa va confessar que estava treballant per planificar la temporada vinent des de "feia temps".

Reflexiu i més disposat a parlar d'aquest tema que altres cops, el tècnic de Santpedor va explicar: "Si fos per mi renovaria cinc o sis anys i seria molt més estable. Però és una qüestió personal que no té res a veure amb la institució. Ja he dit que en cap lloc estaria millor que aquí. Però ho he de sentir jo, no puc treballar en un club tan exigent si no estic convençut de tenir força per continuar i fer tot allò que he de fer. Fa quatre anys que sóc aquí i sempre que he renovat ha estat perquè tenia la sensació que podia fer-ho, ara necessito més temps".

En qualsevol cas, Guardiola ha assegurat que en l'hipotètic cas que no renovés no s'ha plantejat quin seria el seu futur: "No sé si em quedaré a casa o aniré a fora. No hi he pensat". Qüestionat sobre el desgast que li suposa entrenar el Barça i la pressió mediàtica que l'envolta, el de Santpedor ha dit: "És el que hi ha però no em puc queixar, només faltaria. Abans de començar sabia que és molt exigent, però és part d'això. Contínuament ser jutjat o ser vist. És cosa de la feina, jo ho he escollit. Però els mesos de desembre i gener sempre són mesos de molt desgast, per la Copa. Però amb el suport de tanta gent que hi ajuda, el club, els jugadors... sempre hi ha molts motius per continuar i aixecar-se i donar el millor de nosaltres mateixos".

L'entrenador ha volgut donar les gràcies als aficionats i columnistes que en demanen la renovació, però ha assegurat que només és això per les victòries: "Agraeixo que la gent vulgui que renovi, però ho diuen perquè hem guanyat títols, sinó em tirarien pedres. A l'esport no es viu de records, i la gent que vindrà demà a l'Estadi voldrà que juguem bé i que guanyem".

stats