Esports 13/04/2011

Guardiola: "La feina ja està feta, aquest abril és un regal"

A.s.
2 min
Guardiola diu que ara el que toca és gaudir.

Barcelona.El Barça encara 20 dies en els quals es jugarà tots els títols, i ho farà enfrontant-se cara a cara contra el màxim rival, el Reial Madrid, en quatre clàssics, i Pep Guardiola en va fer la lectura positiva: "Tinc la sensació que tenim la feina feta, i que ara això ja és un regal, ara podem anar a disfrutar al Bernabéu i guanyar la Lliga, i jugar una final de la Copa, que és molt maco. Hi ha molts Rubins Kazans que són durs de rosegar, i ara és l'hora de disfrutar". I respecte al fet que sigui la quarta temporada seguida que el Barça arriba a les semifinals de la Champions, va dir: "És un èxit absolut, és la demostració de l'estabilitat i la feina ben feta per tots, presidents, jugadors i entrenadors, és un èxit global. Tant de bo no caiguem en el parany de pensar que pel fet de ser-hi sovint això és fàcil".

La pressió de Madrid

Quan li van preguntar al tècnic si el preocupa la pressió que exerciran des de Madrid aquests dies, Guardiola ho tenia clar: "Fa 11 mesos que estem en aquesta situació, prefereixo jugar contra el Madrid que no jugar-hi, perquè quan no hi juguem són molt pesats, m'agradaria jugar-hi més vegades. Tenen una plantilla imparable i tenim ganes de competir amb ells a través del futbol, i agafar cada partit com una oportunitat i un regal". Guardiola no pensa reservar forces en el clàssic de Lliga pensant en el de Copa, i com que sap que no caldrà mentalitzar els seus homes per a aquests quatre clàssics, va afirmar: "El partit que més em preocupa és el de l'Osasuna, perquè és el que ens costarà més". Però el de Santpedor també va afegir que si el partit s'escalfa o no "depèn molt de vosaltres [els periodistes], si vosaltres us porteu bé tot serà més fàcil". En relació amb la famosa portada del Marca d'ahir va afegir: "Intentaré no tenir més lapsus, els que vam ser aquí ahir sabem el que va passar, hauré d'aprendre rus per evitar els lapsus".

Guardiola va dedicar la victòria a Bojan, de qui va dir que espera que es recuperi com més aviat millor, i va valorar molt la feina feta per Javier Mascherano com a central: "Volia gent ràpida al darrere, i Masche ho és, i el fitxatge d'un home que entengui bé el futbol i tingui facultats per jugar bé de central és un gran encert de la secretaria tècnica".

No vol més el Xakthar

Pep Guardiola, a pesar de no patir gens ni mica en el partit d'ahir -ho va fer més en el d'anada tot i el 5-1 final-, va tornar a insistir en el fet que el Xakhtar és un gran equip i el que més ha crescut en la Champions els últims anys, "no vull que em torni a tocar el Xakhtar de Lucescu".

Tot i caure eliminats per un contundent resultat global de 6-1, Mircea Lucescu es va mostrar satisfet de la feina dels seus homes i va voler felicitar el Barça per la classificació per a les semifinals. El tècnic romanès va desitjar "que guanyin la Lliga de Campions", perquè això "donaria més valor al paper del Xakhtar en aquesta eliminatòria".

stats