EL MERCAT
Esports 20/07/2011

Declaració d'intencions de Guardiola

Després d'un mes i mig sense sentir-li la veu, Pep Guardiola va parlar per deixar clar que vol reforçar l'equip amb Cesc i Alexis, però que si no poden ser tots dos, prefereix només el davanter.

Albert Solé
3 min
ELL MARCA LA PAUTA Guardiola va dirigir ahir la segona sessió d'entrenament a la ciutat esportiva abans de marxar dissabte cap a Split per jugar el primer amistós.

Barcelona.Havien passat 52 dies des de l'última roda de premsa de Pep Guardiola, i les seves paraules eren esperades. Potser per això la paraula Guardiola va ser trending topic durant tot el matí fins a principis de la tarda a tot Espanya. Realment no va donar cap notícia, però el tècnic del Barça va posar en boca seva coses que se suposava que pensava, i va ser molt clar i transparent amb els seus objectius en aquest mercat d'hivern: Cesc Fàbregas i Alexis Sánchez. "En analitzar la temporada acabada i veure la plantilla que tenim, amb la secretaria tècnic hem posat sobre la taula noms de fitxatges, en funció del que tenim al filial. Ara ja tenim una plantilla molt feta però hi hem de donar una mica més d'amplitud. A partir d'aquí el món està com està, els preus són els que són, i nosaltres ja hem fet la nostra oferta: són els dos jugadors que ens interessen", afirmava Guardiola.

El tècnic del Barça va comparèixer davant la premsa al costat del director esportiu, Andoni Zubizarreta, i va advertir que les preguntes sobre les entrades i les sortides de la plantilla les fessin a l'exporter del Dream Team. Al final, però, va acabar responent totes les preguntes, fins i tot alguna que directament no anava dirigida a ell sinó a Zubi, sobre la plantada de Cesc de no entrenar-se amb l'Arsenal. Davant aquesta pregunta, el tècnic va demanar intervenir per llançar un missatge que volia dir explícitament: "Cesc és jugador de l'Arsenal i ha de fer el que l'Arsenal li demana. A mi no m'agradaria que m'ho fessin a mi i que un jugador em digués que es planta i no vol entrenar-se més perquè vol marxar. Si no ha viatjat és perquè té unes molèsties. Cesc ha parlat amb l'Arsenal i ha dit que està molt a gust allà, però que si hi ha la possibilitat de venir al Barça ja ha dit que vol venir, i això ho sap Wenger, i també sap que nosaltres el volem". I després Zubizarreta va insistir en el tema: "No ens agrada fer les coses per la força, ens agrada fer-les bé, potser algú pensa que és una mica naïf, però ens agrada fer les coses de cara". Malgrat aquesta declaració d'intencions, per tots és conegut que el Barça va demanar a Cesc que fes un gest, i per això ell va decidir no entrenar-se amb els companys ni tampoc viatjar a la gira. De totes maneres, tant Guardiola com Zubizarreta van assegurar que el respecte cap a l'Arsenal és màxim, que entenen que demani el màxim de diners i que intentaran acostar postures fins a l'últim dia que sigui possible. "L'any passat vam demanar Cesc a l'Arsenal i no van voler ni parlar-ne, ara sí que s'han obert a negociar, i intentarem arribar a un acord", assegurava Guardiola.

A més, el tècnic blaugrana també va voler aclarir, i tancar, un dels debats de l'estiu: amb Thiago renovat, perquè cal fitxar Cesc? "Thiago no condiciona Cesc. Mires el calendari i hi ha molts partits, el mig del camp és l'essència del nostre joc i aquí mai sobren bons jugadors. Abans que explotés amb la sub-21 ja vam dir que aquest any formaria part de la primera plantilla". Tota una declaració futbolística de Guardiola, que no va escatimar cap elogi a l'hora de parlar de Thiago: "No oblidem que a la seva edat [20 anys] Xavi i Iniesta no feien el que fa ara Thiago; si ara vas a buscar un jugador com ell al mercat et costa molts diners".

Alexis Sánchez serà el primer

Un cop havia deixat clar que el Barça vol Cesc i que intentarà fitxar-lo fins a l'últim moment, Guardiola també va aclarir que si el d'Arenys no ve aquest estiu no buscaran un altre migcampista perquè "la prioritat és un davanter", i aquest davanter avui dia té nom i cognom i nacionalitat: Alexis Sánchez, xilè. De fet, un home de la prudència extrema d'Andoni Zubizarreta va parlar sobre Alexis en aquests termes: "Estem a la part final de la negociació amb l'Udinese, esperem que Alexis estigui aquí aviat". I això significa que realment, aquest cop sí, el fitxatge està molt a prop. Zubi va admetre, però, que la setmana passada també estava molt a prop l'acord, i que al final s'ha allargat més del que esperaven. Guardiola va valorar que el jugador hagi demanant a l'Udinese que el traspassi al Barça, i en va destacar les seves característiques, que encaixen com un guant al seu equip: "És un jugador jove [22 anys], pot jugar en les tres posicions de l'atac, té molta intensitat defensiva, molta, un bon un contra un, i, pel que m'han dit, és molt bon noi".

stats