MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 18/03/2012

Hamilton fa la 'pole' i trenca l'hegemonia de Red Bull

Núria García
2 min
Hamilton fa la 'pole' i trenca l'hegemonia de Red Bull

BARCELONAFeia 153 dies que no vèiem cap pilot que no fos Sebastian Vettel celebrant una pole position . L'últim cop va ser al Gran Premi de Corea del 2011 quan Lewis Hamilton va trencar el monopoli dels Red Bull, i ahir, a Austràlia, el britànic ho va tornar a fer. Segons el que es va veure ahir a Albert Park, les sospites que hi havia hagut durant la pretemporada que McLaren havia fet un cotxe capaç de plantar cara als Red Bull s'han convertit en realitat.

Els McLaren van copar la primera fila de la graella de sortida, seguits d'un sorprenent Romain Grosjean amb el Lotus i de l'alemany Michael Schumacher, que també va demostrar que Mercedes ha fet els deures aquest hivern. Per darrere van aconseguir classificar-se els dos Red Bull, que van tenir més problemes dels esperats. Webber sortirà cinquè i el seu company, l'actual campió del món, Sebastian Vettel, sisè. De fet, cal remuntar-se a fa dos anys per veure Vettel sortir des de la sisena posició en un gran premi, ja que des d'Itàlia 2010 sempre ha sortit al davant.

Si Red Bull no va poder lluitar amb McLaren, qui no va tenir el dia va ser Ferrari. L'escuderia italiana no va poder situar els seus dos cotxes en la lluita per la primera posició i tant Alonso com Massa hauran de remuntar -cosa complicada al circuit urbà australià, que afavoreix poc els avançaments- si volen començar bé la temporada. Els dubtes que hi havia hagut durant la pretemporada encara hi són i hauran de treballar de valent per posar-se a l'altura dels equips que lluitaran pel campionat. Fernando Alonso va protagonitzar una sortida de pista i va quedar encallat a la grava, i Felipe Massa va ser incapaç de millorar i va situar-se en una endarrerida 16a posició.

De la Rosa no pren la sortida

L'únic català de la graella, Pedro De la Rosa, no podrà prendre la sortida del primer gran premi de l'any. I és que els dos pilots de l'escuderia HRT no van aconseguir el temps mínim necessari per classificar-se per a la cursa -el 107% del millor temps- i, tot i que l'equip va presentar una reclamació a la FIA (Federació Internacional de l'Automobilisme), cap dels dos no podrà participar en la primera cursa de l'any.

stats