Esports 11/02/2012

Ferran Martínez "Hi ha esportistes que ho perden tot per males inversions"

Nuria García
1 min
L'exjugador de bàsquet Ferran Martínez.

Què et sembla el cas d'Arantxa Sánchez Vicario?

Em sap molt greu per ella, ja que la conec des dels Jocs Olímpics de Seül 88. Ha estat una figura mundial, gran jugadora i ambaixadora a tot el món. Va entregar la seva vida al tenis, sense viure pràcticament la joventut com qualsevol nena de la seva edat. Desitjo de tot cor que pugui solucionar-ho. M'he trobat casos d'esportistes que havien confiat tots els seus diners i societats a algun representant o amic i que ho van perdre tot per males inversions. A vegades, també, amb mala fe. Per això és necessari tenir el control de la situació i envoltar-se d'un equip de persones de confiança i bons professionals.

En què consisteix la teva feina?

A assessorar i gestionar els estalvis d'esportistes d'elit que tenen uns guanys importants durant un espai de temps molt curt i que cap als 35 anys comencen una nova vida. No tenen ni els coneixements ni el temps per estalviar i invertir sense risc i jo els ofereixo confiança i que estiguin a sobre dels seus estalvis. Els creem una cartera d'inversions per tenir un capital per a la nova vida.

Els pares també es preocupen pel capital dels seus fills?

Cada cop més. Amb ells s'ha de tenir el cap molt fred perquè són joves i, llavors, la família és clau. A vegades tracto més amb els pares que amb l'esportista, però és important que ell estigui al corrent de tot i participi en les decisions. El meu paper és el de formador, els ensenyo com fer-ho.

stats