NBA
Esports 06/06/2012

Ibaka sorprèn tothom, excepte els que el coneixen

Tom Spousta
2 min
Serge Ibaka és a un sol triomf de passar en tres anys del Nou Congost a la final de l'NBA.

THE NEW YORK TIMESLa pilota arriba un cop i un altre a Serge Ibaka, simplement perquè està sempre atent. Pletòric de confiança a mesura que passen els partits, l'exjugador del Manresa mostra el seu millor bàsquet a la final de la Conferència Oest de la NBA.

Molt pocs fora del vestidor dels Oklahoma Thunder van entendre en el seu moment el potencial anotador d'Ibaka, un gegant de 2,08 metres amb una fluïdesa en el joc sorprenent. A la final de la Conferència, els San Antonio Spurs van pensar que era millor no vigilar-lo quan està allunyat uns dos metres de la cistella. I Ibaka ha respost amb una gran varietat de tirs de mitjana distància, especialment dissabte, en el quart partit, en què va aconseguir un rècord personal de 26 punts.

En aquest quart partit, Ibaka va quedar-se ben a prop del rècord de no fallar ni un sol llançament en un partit de play-off de la NBA, un rècor que té Larry McNeill -dels Kansas City-Omaha Kings- que el 1975 va anotar els 12 tirs que va intentar. Dissabte Ibaka va aconseguir un fantàstic 11 d'11, igualant el rècord de Scott Wedman del 1985 amb els Boston Celtics. "Potser és una sorpresa per a tu, però no per als meus companys ni per a mi mateix", va dir Ibaka a un periodista.

El congolès, un gran defensor i bloquejador, va fer dissabre el seu millor partit de les sèries, amb cinc rebots i quatre tirs lliures a més dels tirs de camp. En el cinquè partit, dimarts a la matinada, va aconseguir 12 punts en un triomf que deixa els Oklahoma Thunder a un sol triomf d'arribar a la seva primera final de la NBA.

"Quan un noi com aquest es posa en marxa és difícil aturar", afirma Stephen Jackson, dels Spurs. "Algú que surt i encerta 11 llançaments des de posicions obertes no ho fa per casualitat. Hem de lluitar contra això si volem arribar a les finals", afegeix. Ara mateix sembla que els Thunder tinguin els Spurs dominats gràcies al joc del trio format per Kevin Durant, Russell Westbrook i James Harden, un trio que rep el suport d'un equip que fa les delícies dels seus aficionats. "Òbviament, posem la major part de l'atenció en les seves tres grans estrelles. Es tracta de fer un gran treball defensiu amb ells primer", afirma l'entrenador dels Spurs, Gregg Popovich. "Si un home com Ibaka corre en una transició ofensiva i esmaixa, és normal. Però si et clava cistelles des de la distància, la cosa canvia", admet l'estrella argentina dels Spurs, Manu Ginóbili.

Ibaka ja va advertir del seu potencial anotador quan va fer 22 punts contra els Mavericks en la primera ronda dels play-off . Els Spurs, però, no en van quedar impressionats i no l'han defensat gaire, especialment durant el segon i quart partit de la final de Conferència. "Em va sorprendre, perquè en el primer partit a San Antonio sempre em van deixar lliure", admet Ibaka. "Ells saben que nosaltres tenim bons jugadors, així que si jo puc ajudar anotant, ho faré. Només vull millorar", conclou el congolès, que del 2006 al 2008 va jugar a l'Hospitalet i després al Manresa. Ara és a les portes de la final de la NBA.

stats