REIAL MADRID
Esports 27/04/2011

Iker Casillas: l'enemic més respectat del Reial Madrid

Martí Molina
2 min
Iker Casillas: l'enemic més respectat del Reial Madrid

Final de la Copa del Rei. Acaba el partit i el Reial Madrid s'alça amb el títol de campió. Els jugadors blancs ho celebren ràpidament. Tots, menys un: Iker Casillas. El porter exerceix de capità, s'acosta als blaugranes, els saluda i consola. L'últim gest elegant d'un futbolista que tot i ser membre del màxim rival esportiu s'ha guanyat el respecte del Barça.

Capità del Reial Madrid i de la selecció espanyola, Casillas no només destaca per la seva qualitat sota els pals, sinó també fa pels seus comentaris a la sala de premsa, per evitar entrar en picabaralles dialèctiques o no tenir una actitud arrogant al terreny de joc. I va ser un dels que es van desmarcar del primer projecte galàctic de Florentino Pérez. "No sóc galàctic, sóc de Móstoles", va dir en aquella ocasió.

El jugador del Reial Madrid també s'ha guanyat el respecte del Camp Nou. A diferència d'homes com Paco Buyo o César, és un dels pocs porters madridistes que no han estat increpats a l'estadi. Hi ha ajudat la seva esportivitat dins i fora del camp, reconeixent el bon joc dels blaugranes sobretot en l'era Guardiola. "Sento enveja del Barça", comentava poc abans que els blaugranes guanyessin el triplet, el 2009. I aquesta temporada, abans del clàssic de la primera volta, assegurava ser "el primer fan del joc del Barça".

De fet, el mateix Pep Guardiola li va tornar els elogis, al final de la temporada passada, quan el va posar d'exemple de fair play : "Si tots el tinguessin d'exemple, els aniria millor", deia l'entrenador blaugrana.

Un dels últims a sumar-se públicament als admiradors de Casillas va ser el seu homònim a Can Barça: Víctor Valdés. El porter, que va compartir vestidor amb el madridista a la selecció espanyola, va assegurar que durant el Mundial de Sud-àfrica va conèixer "un porteràs". En una entrevista a El País , Valdés es va desfer en elogis: "Una cosa és enfrontar-t'hi o veure'l per la tele. Ja intueixes que és molt bo. Però mai havia treballat amb ell. És impressionant, per la potència i la confiança que té. I és molt bon tio".

De fet, va ser durant el Mundial, quan fins a vuit blaugranes van coincidir amb Casillas a la selecció, que van expressar la seva admiració cap al porter. "Sempre respon en els moments claus. Si Espanya va poder arribar a les semifinals va ser gràcies a les seves aturades", comentava Gerard Piqué després del partit de quarts de final contra el Paraguai. "Ens ha donat la victòria", reconeixia el blaugrana Sergio Busquets després d'aquell partit. Andrés Iniesta també va elogiar el madridista: "És un porter que sempre hi és quan se'l necessita. És, sens dubte, un dels millors del món". I David Villa explicava que, a la selecció, tots tenen "confiança en ell". "Sabem les múltiples vegades que ens ha salvat i que ens salvarà", deia l'asturià.

stats