TROFEU JOAN GAMPER
Esports 23/08/2011

Il·lusió per tornar a ser els millors

Nuria Garcia
3 min
Il·lusió per tornar a ser els millors

BARCELONAEl Barça 2011/2012 es va presentar ahir davant de la seva gent amb un títol ja al sarró. Amb un Camp Nou entregat als seus herois, els blaugranes van tornar a prometre esforç, molt esforç, per poder seguir sumant títols. Uns títols, els europeus, que ahir es van homenatjar en la festa prèvia al Trofeu Joan Gamper. Una a una, el club blaugrana va voler recordar les quatre Lligues de Campions que el Barça ha aconseguit al llarg de la seva història sota els acords de cançons que intentaven tocar la fibra als aficionats fent-los viatjar al passat per recordar aquelles nits màgiques a Londres, París i Roma.

I és que, com sempre, el dia del Gamper el Camp Nou és una festa i la gent va a l'estadi amb ganes de passar-s'ho bé, de gaudir. És el dia de renovar les il·lusions, de veure les noves incorporacions, de tornar a veure els jugadors que tants bons moments van fer passar en temporades passades, de saber com s'afrontaran els nou mesos següents.

Però per sobre de tot, és el dia de conèixer els nous jugadors. I això no es va fer esperar. Després de tots els integrants del cos tècnic, els primers jugadors a saltar a la gespa del Camp Nou van ser les noves incorporacions. Alexis va estrenar-se trepitjant la gespa de l'estadi blaugrana i darrere d'ell va sortir Cesc Fàbregas. Després dels deu minutets que va tenir al partit de tornada de la Supercopa d'Espanya, el d'Arenys es retrobava amb la seva afició i sentia com els seguidors el rebien amb una forta ovació. Des que va arribar a Barcelona, Cesc és feliç, s'ha vestit amb un somriure que encara porta posat, i ahir ho va tornar a demostrar. De fet, va ser un dels protagonistes de la nit: Guardiola el va fer ser titular per primer cop i ell va respondre estrenant-se com a golejador.

Després van seguir sortint la resta de companys i, si bé tots van rebre una sonora ovació, els més celebrats pels aficionats van ser Abidal, Piqué, Iniesta, Xavi, Villa i Messi. L'argentí va sortir l'últim i va provocar que el Camp Nou, que va corejar el seu nom durant una bona estona, esclatés. Messi és el crac de l'equip, i els seguidors així l'hi van demostrar, mentre l'argentí, tímid com sempre, els saludava.

Esforç, esforç i esforç

Posteriorment va arribar el moment dels parlaments. Feia tres mesos que els jugadors i l'entrenador blaugranes es dirigien a l'afició amb la Lliga de Campions acabada d'aconseguir present al Camp Nou i ahir ho van tornar a fer. No va haver-hi cap promesa de títols. Tot el contrari. Com acostuma a passar des que Guardiola està al capdavant de l'equip, l'únic que es promet és esforç. Esforç, esforç i més esforç. "Guanyar costa molt, però tornar a guanyar encara costa més. Hem treballat molt i per tornar a guanyar hem de treballar molt, molt i molt més. D'això me n'encarrego jo", va dir Guardiola, que sap que només així s'aconsegueixen temporades rodones com les que últimament està fent l'equip.

El tècnic va tenir un record per als jugadors que aquest estiu han deixat l'equip: "Vull donar les gràcies a Jeffren, Bojan i Milito pels anys que han estat al Barça", va comentar l'entrenador, una frase que va anar seguida d'un llarg aplaudiment.

Carles Puyol, com a capità de l'equip, va ser l'encarregat d'adreçar el missatge als aficionats. "La temporada ha començat molt bé. Ja tenim un títol. Però en volem més! Amb la vostra ajuda ho podrem aconseguir. Si tots anem a una, podrem seguir fent història", va dir el de la Pobla de Segur.

Festa del Gamper

Durant tot el dia el club tenia preparats diversos actes per als seguidors que es van apropar a l'estadi. Tallers, actuacions, partits de futbol 7... Tot amanit amb la possibilitat de fer-se una foto amb les setze copes que el Barça va guanyar la temporada passada, a més de la Supercopa que Xavi va aixecar encara no fa una setmana a l'estadi.

Ahir, amb els aficionats gaudint, es van veure les primeres onades al Camp Nou. Unes onades que semblava que no acabaven i que feien una, dues, tres, quatre i fins a cinc voltes a l'estadi a l'espera que els protagonistes de la nit saltessin al terreny de joc. Les onades d'una afició que té ganes de seguir celebrant títols. I és que els últims anys, des que Pep Guardiola es va asseure a la banqueta, les alegries són habituals. I els aficionats, igual que els jugadors, tenen ganes de més.

stats