Esports 10/06/2012

Irlanda s'encomana a l'esperit de Trapattoni

àlex Gozalbo
1 min

BARCELONADesprés de deu anys sense competir en cap gran torneig i de 24 sense disputar una Eurocopa, la selecció d'Irlanda debuta aquest vespre (20.45 hores, Cuatro) contra Croàcia. Milers d'irlandesos, fins a 20.000, acompanyaran el combinat de futbolistes que entrena Giovanni Trapattoni. El tècnic italià, de 73 anys, el més veterà del campionat, és la gran esperança d'uns aficionats que quan van sobris presumeixen de la seva capacitat per preparar els partits. L'entrenador analitza vídeos i vídeos dels rivals fins que troba el seu punt feble. A més, és un líder capaç de construir equips amb un gran esperit de grup. Sense egoismes, sense por a perdre.

"Els primers 90 minuts tindran un impacte important en el torneig. És molt important guanyar el primer partit, perquè això et dóna un gran avantatge, però també és molt important, si més no, no perdre'l", explica Trapattoni. La selecció d'Irlanda, com sempre passa amb els equips de l'italià, és un equip fàcil de reconèixer sobre un terreny de joc perquè sempre s'esforça, com a mínim, tant com el rival.

Irlanda no té més remei que aferrar-se a l'esforç, ja que la majoria dels seus futbolistes tenen poca qualitat tècnica. "El que intento transmetre és que tots els jugadors han de lluitar, seguir lluitant i, quan es cansin, lluitar encara una mica més. No entenc cap altra manera de guanyar", assegura.

El rival d'Irlanda serà Croàcia, una selecció minvada per les lesions de futbolistes tan importants com Ivica Olic, Ivo Ilicevic, Vedran Corluka i Dejan Lovren. L'entrenador Slaven Bilic no ho tindrà fàcil per presentar un equip competitiu, sobretot en defensa.

stats