PATROCINI
Esports 20/12/2010

Israel nega pressions al Barcelona pel seu contracte amb la Fundació Qatar

"No hi ha cap tipus de contacte, no hi ha cap campanya ni cap iniciativa" en aquest sentit, esgrimeix l'Estat

Efe
2 min
Sandro Rosell, amb el president de Qatar Sports Investments

BARCELONAIsrael ha negat avui que estigui exercint pressions sobre el FC Barcelona perquè suspengui el seu multimilionari acord de patrocini amb la Fundació Qatar, i ha assegurat que no ha entrat en contacte amb la directiva de l'equip català.

"No hi ha cap tipus de contacte, no hi ha cap campanya ni cap iniciativa per pressionar el Barcelona", ha dit Igal Palmor, portaveu del ministeri d'Exteriors, en resposta a la publicació aquest matí per un diari local d'una informació en la qual s'afirma que Israel pressiona l'equip blaugrana.

El diari Maariv, de tall popular i que els últims temps ha perdut un alt percentatge del seu cabal de lectors, ha informat d'una suposada campanya diplomàtica i de relacions públiques "per part d'Israel i d'altres països" perquè el Barcelona cancel·li l'acord de 165 milions d'euros amb l'esmentada fundació.

"Israel, juntament amb altres estats, està actuant perquè la Comissió Directiva (del Barcelona) no ratifiqui l'acord de patrocini", afirma el diari, que publica la informació sense esmentar fonts i que acusa la Fundació Qatar de finançar el moviment islamista palestí Hamas, que governa a Gaza.

Consultat sobre la fundació, Palmor destaca que "la Fundació Qatar és un fons legítim", i que és un altre fons d'aquest país el que està presumptament vinculat amb el terrorisme.

"La Societat Caritativa de Qatar, que pertany a la mateixa família reial de Qatar, és il·legal a molts països per vinculació al terrorisme, i està fins i tot acusada de participació en l'intent d'assassinat de Hosni Mubarak (el president egipci) el 2005, a més de finançar Hamas", ha afegit el portaveu.

Amb aquest segon fons, segons Palmor, hi està relacionat l'islamista egipci Yusuf al Qaradawi, un influent predicador i escriptor sobre llei islàmica que té prohibida l'entrada als Estats Units i Gran Bretanya pel seu suport als atemptats suïcides i les seves idees radicals contra dones i homosexuals.

stats