ADRIANO I AFELLAY S'ESTRENEN COM A GOLEJADORS
Esports 03/02/2011

Ja només falta el gol de Mascherano

L'Almeria ha encaixat en tres partits setze gols del Barça. No és difícil, doncs, que algun d'aquests gols tingui un protagonista especial. Ahir ho van ser Adriano i Afellay.

Natalia Arroyo
2 min
Adriano celebra amb ràbia el seu primer gol com a blaugrana. Ahir  a Almeria també es va estrenar Afellay.

Barcelona.Ahir era el dia en què els suplents eren titulars i els titulars, suplents. I ahir també va ser el dia de canviar l'ordre entre els que feien els gols i els que els celebraven des de la banqueta. I, de fet, van ser tant especials els seus autors que Villa, Xavi, Messi, Valdés i companyia van festejar amb majúscules els gols d'Adriano, Thiago i Afellay. Tots tres es van estrenar com a golejadors aquesta temporada i ja només falta que Mascherano marqui perquè tota la plantilla s'estreni enviant la pilota dins la xarxa.

Adriano va ser qui va obrir la llauna a Almeria en una gran acció individual, tot força, tot empenta. Entre rebots, el brasiler va trepitjar l'àrea per definir bé davant la sortida d'Esteban i fer el primer gol de la nit. Ho va celebrar amb efusivitat, conscient que marcar amb la samarreta del Barça afegeix una creu a la llista de coses per fer en el procés d'adaptació al joc blaugrana.

L'aportació ofensiva del lateral brasiler al Barça s'estava reduint al seu treball a la banda, guanyant línia de fons i fent centrades a l'àrea. Però al Sevilla va aportar xifres força bones: quinze gols des de la temporada 2004/05, sumant totes les competicions, tot i que el seu màxim en un mateix curs van ser tres gols. Amb el d'ahir, Adriano consolida un procés d'adaptació que va a bon ritme i que s'està accelerant en les últimes setmanes, assumint la plaça d'Alves a la dreta, però fent també de comodí en altres posicions, com la d'extrem o la de lateral esquerre.

L'altre nom propi va ser Afellay. A una gran actuació, l'holandès hi va sumar el detall del gol per respirar tranquil i veure's una mica més integrat al Barça. Ho va intentar xutant de lluny des de la frontal, amb potència, amb col·locació i finalment va trobar el gol en un bon control dins l'àrea i un remat dur, sec, creuat. En una acció, Ibi va condensar totes les seves qualitats.

S'han d'esperar més gols d'ell. Ja amb el PSV Eindhoven va demostrar que és un futbolista amb punteria, sobretot des de la distància. El seu currículum xifra en 32 els gols que acumula des de l'any 2005/06 i el seu millor curs va ser el 2008/09, quan va fer 13 gols a l'Eredivise.

Thiago, autor del segon gol després d'una magistral rematada de cap, ja havia marcat ara fa un any contra el Racing, i es confirma com a opció de futur al mig del camp blaugrana. Tot i no signar el seu millor partit, el talentós jugador va tornar a demostrar que aprofita els minuts per deixar detalls de la seva qualitat, aportant màgia en el toc, imaginació dins l'àrea i contundència en l'arribada.

Mascherano és l'únic que encara no ha marcat i, per estil, no sembla que s'hagi d'estrenar aviat. En aquest Barça en què tots ataquen i tots defensen, però, tot pot passar.

stats