Esports 12/08/2012

Jamaica vola als 4x100

Albert Solé
2 min
UNA MARCA PER AL RÈCORD 
 L'equip jamaicà de 4x100, format per Bolt, Blake, Carter i Frater, es deixa fotografiar davant el seu nou rècord del món.

Jamaica està trencant amb els estereotips i des de fa un cert temps parlar d'aquest país caribeny és sinònim de velocitat. Si a la final dels 200 metres el podi va estar ocupat pels tres jamaicans -Bolt, Blake i Weir-, ahir el quartet d'aquest país va fer uns relleus 4x100 imperials, es van penjar l'or, i a més van rebaixar el seu propi rècord del món de fa tot just un any (36.84). Aquesta medalla d'or és la tercera d'Usain Bolt a l'estadi olímpic de Londres, després de les dels 100 i els 200 metres llisos, i aconsegueix així un històric doble-triple amb els tres ors de Pequín en les mateixes tres proves.

La cursa 4x100 d'ahir a la nit va ser, com es preveia, un frec a frec entre Jamaica i els Estats Units. Els tres primers relleus van ser quasi clavats; Carter amb Kimmons, Frater amb Gatlin, i Blake amb Gay. Però l'últim relleu jamaicà estava reservat per al més gran, Usain Bolt, que va imposar la seva llei en un esprint de poc menys de 100 metres estratosfèric (8.8) amb el nord-americà Ryan Bailey (8.9) que li va servir per marcar un nou rècord del món. La marca de 38.84 rebaixa en 20 centèsimes la que havien aconseguit els mateixos jamaicans -Carter, Frater, Blake i Bolt- fa un any al Mundial de Daegu (37.04). De fet, si no fos pel gran relleu dels jamaicans, els Estats Units haurien igualat aquest últim rècord, perquè ahir van creuar la meta amb els mateixos 37.04 de Bolt i els seus amics fa un any, un temps que els va servir per batre el rècord dels Estats Units.

Encara més llegenda

Tot i que el president del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge, va dir que Bolt no és cap llegenda encara, sinó només una icona de l'atletisme actual, el jamaicà de 25 anys ja s'ha convertit en el millor velocista de tota la història. Si mai abans cap altre atleta havia repetit l'or en dos Jocs Olímpics en els 100 i els 200 metres lliures, encara menys en els 100, 200 i 4x100, i Bolt ja ha deixat aquesta fita per a les pròximes generacions.

Els tres ors de Londres només tenen una petita diferència amb els tres de Pequín, que els del 2008 els va aconseguir batent el rècord del món en cada una de les proves. A la capital britànica només ha trencat el rècord mundial en la d'ahir, els 4x100, tot i que la facilitat amb què va guanyar els 100 i els 200 fa pensar que també els hauria pogut trencar, però s'ha reservat per a una millor i més ben dotada -econòmicament- ocasió.

stats