Esports 02/02/2012

Jimmy Jump es treu la barretina en un documental

Èric Motjer dirigeix un film que descobreix la cara que s'amaga darrera del famós 'saltador' català

Acn
1 min
Jimmy Jump va irrompre al Teatro Reial de Madrid en la Gala d'entrega dels Goia / EFE

BarcelonaJimmy Jump, el 'saltador' català que irromp en tots els esdeveniments televisats que pot, deu 300.000€ a l'Estat en multes per les seves trapelleries.

Tot i això, pocs coneixen qui s'amaga sota la barretina. Per això, el director novell Èric Motjer presenta, en el marc del festival 'Docs Barcelona', 'Minut de Gloria', una peça que vol descobrir Jaume Marquet, la identitat real de Jimmy Jump.

El documental, de 32 minuts, narra les aspiracions de Jaume Marquet, els seus moments de glòria més importants, la desesperació que pateix quan no pot saltar i les seves relacions familiars.

Segons Motjer, l'objectiu d'aquest documental és "trencar amb la imatge que Jump és un vividor, que no fa res més i que passa de tot". Així vol ensenyar "el seu punt més humà" perquè "no hi ha una opinió formada de per què la gent l'odia, perquè ell és molt més ben acceptat a fora de l'Estat que no pas aquí".

Després de estar prop seu durant un temps, Motjer opina que Jump salta als camps de futbol "per la necessitat personal de sortir als mitjans i de ser famós". "Ell se sent català i és independentista, però això no el motiva a saltar, ell salta perquè té ganes de sortir a la televisió i és la única manera de fer-ho", afirma.

stats