Barça
Esports 10/10/2011

Laporta, en el judici pel cas Uzbekistan: "No vaig pactar res amb aquest individu (Bayram Tutumlu) que només vol enredar"

L'expresident del Barça admet que va cobrar 10 milions d'euros de l'empresa de capital uzbek Zeromax, i que el Barça en va cobrar 3 del club Bunyodkor per un amistós i quatre dies d'estada a la Ciutat esportiva

Albert Solé
2 min
Laporta, arribant a la Ciutat de la Justícia. MANOLO GARCÍA

BarcelonaJoan Laporta s'ha defensat de les acusacions pel cas d'Uzbekistan assegurant que l'agent FIFA que l'ha denunciat, Bayram Tutumlu, "és un individu que es va dedicar a enredar i a buscar oportunitats". Així ha arrencat aquest dilluns al matí, gairebé amb una hora de retard, el judici que ha portat l'expresident del Barça al jutjat número 10 de primera instància de Barcelona.

Tutumlu reclama a Laporta el 10% de totes les operacions que el Barça i l'expresident, de manera particular i amb el seu bufet d'advocats, van fer amb l'empresa Zeromax –propietat de la filla del president de l'Uzbekistan– i el club de futbol uzbek Bunyodkor, tot i que no hi ha cap contracte que ho acrediti. Tutumlu assegura que ell va fer d'intermediari presentant Laporta a Miraldil Djalalov, representant de Zeromax i del club uzbek, cosa que Laporta ha negat rotundament.

Laporta ha explicat que va conèixer Bayram Tutumlu perquè Txiki Begiristain hi va insistir, i que només s'hi va reunir dues vegades, "i per cortesia". En el sopar al restaurant Via Venetto Tutumlu i Djalaov no es coneixien de res, i afirma que si ell va anar al sopar és perquè li ho va dir el marit de la seva secretària, George Mikazde.

A partir d'aquell sopar, l'empresa Zeromax va començar a treballar amb el bufet d'advocats de Laporta –Laporta & Arbós Advocats Associats– durant tres anys, per la qual cosa va cobrar per la feina feta, uns 10 milions d'euros ha admès Laporta. I respecte als negocis del Barça amb el club de futbol uzbek, Bunyodkor, Laporta ha explicat: "Havíem de pagar 4 milions d'euros immediats a l'Arsenal pel fitxatge de Hleb i teníem problemes de tresoreria, llavors jo vaig parlar amb el club uzbek per proposar-los que vinguessin a fer un amistós a Barcelona i una estada de quatre dies a la ciutat esportiva per 3 milions d'euros, que ens van anar molt bé".

stats