BOXA
Esports 08/11/2011

Joe Frazier, el primer boxejador que va derrotar a Muhammad Ali, mor als 67 anys

El boxejador que va tenir l'honor de derrotar per primer cop al llegendari Muhammad Ali, Joe "Smokin" Frazier,ha mort de càncer de fetge als 67 anys .

Efe
2 min
Frazier, durant el seu triomf sobre Alí el 1971

BarcelonaEl qui fou campió del món dels pesos pesants ha mort a Filadèlfia. Frazier, que es va enfrontar a Ali en tres combats estel · lars en la dècada de 1970, es trobava en un hospici per a persones amb malalties terminals.

"Smokin" Joe, com se'l coneixia, tot i ser un púgil baix per estar dins dels pesos pesats, va contrarestar la manca d'alçada amb una ferocitat que impressionava els seus rivals als quals des de l'inici de la campana no parava de colpejar.

A més, Frazier posseïa un devastador ganxo d'esquerra que utilitzava per posar final a la majoria de les seves baralles que va guanyar per la via ràpida en els primers assalts dels combats. Precisament, seria el terrible ganxo d'esquerra el que va fer possible que Ali s'anés a la lona en el quinzè assalt de la baralla que tots dos van disputar en el llegendari Madison Square Garden, de Nova York, el 1971.

La caiguda d'Ali havia de permetre a Frazier segellar la victòria d'una baralla que va ser considerada com el "Combat del Segle".

Tot i haver aconseguit guanyar a Ali, al final li va tocar perdre els altres dos combats que tots dos púgils van disputar en els anys daurats de la boxa als Estats Units i dins de la categoria dels pesos pesats. La presència de Ali va fer que la figura de Frazier sempre quedés en un segon pla, cosa que mai li va agradar al excampió del món ja mort.

Frazier passarà a la història per ser el primer púgil que va guanyar a Ali, que el va tirar per primera vegada a la lona, i que al final va guanyar la baralla per decisió unànime. Després arribarien dos combats més, inclòs el també llegendari "Thrill a Manila", que va guanyar Ali per mantenir la seva condició de púgil únic en la història de la boxa.

Frazier mai es va portar bé amb Ali fora dels quadrilàters pel que ha considerat falta de "respecte" del gran campió a la seva persona i qualitat com boxejador i campió. Encara que en els llibres d'història la baralla del Madison Square Garden va ser el "Combat del Segle", per als grans amants de la boxa la millor va ser la tercera que van protagonitzar a Manila, dins d'una gira de combats a través del món que van fer el 1975 .

Frazier, que a penes podia veure pels cops que havia rebut d'Ali, volia seguir en la lluita fins al quinzè assalt, sense que el seu preparador Eddie Futch l'hi permetés. Després d'haver conclòs la baralla, Ali va reconèixer que havia estat l'experiència més propera a la mort que havia viscut com a persona i esportista.

Frazier va guanyar el títol de campió del món dels pesos pesants el 1970 en vèncer per nocaut a Jimmy Ellis en el cinquè assalt, en baralla disputada també al Madison Square Garden, que llavors era la meca de la boxa als Estats Units.

"Smokin" Joe va defensar quatre vegades amb èxit el títol fins que George Foreman el va tirar sis vegades a la lona en els dos primers assalts a la baralla que van protagonitzar el 1973 per treure-li el títol de campió, que ja mai més va recuperar

stats