NBA: COMENCEN ELS 'PLAY-OFF'
Esports 14/04/2011

De Jordan a Rose, una dècada després

àlex Gozalbo
1 min
Derrick Rose és un dels grans favorits al títol de millor jugador de la NBA.

La revista Sports Illustrated no regala portades. Tant és així que cap jugador dels Chicago Bulls havia tingut el privilegi de sortir-hi des que Michael Jordan es va retirar. Ara Derrick Rose, més d'una dècada després, ho ha aconseguit. No és casual, ja que el base, gran favorit a millor jugador de la temporada, ha liderat l'equip al primer lloc de la Conferència Est, amb més de 60 victòries per primera vegada des del 1998. Aquell any la franquícia va guanyar el seu últim anell.

"Derrick Rose ha de ser l'MVP", diu Michael Jordan, ara propietari d'uns Charlotte Bobcats que s'han quedat fora de la lluita pel títol. "Rose em recorda Jordan", confessa Magic Johnson.

Els Bulls, que ahir a la nit van tancar la temporada regular jugant al United Center de Chicago contra els Nets, es veuran les cares amb els Pacers a la primera ronda del play-off pel títol. Miami, Boston, Orlando, Atlanta, New York i Philadelphia son les altres sis franquícies que disputaran les eliminatòries des de la Conferència Est.

Els únics que aquesta temporada també han superat les 60 victòries són els San Antonio Spurs, que competiran per arribar a la final amb set equips de la Conferència Oest: Los Angeles Lakers, Dallas, Oklahoma City, Denver, Portland, New Orleans i Memphis.

Pendents del locaut

Paral·lelament als play-off pel títol, les franquícies de la NBA viuen pendents del locaut que es pot produir la pròxima temporada. Els especialistes xifren en un 85% les possibilitats d'arribar a un tancament patronal, però opinen que no es decidirà fins d'aquí a uns mesos. De moment, la NBA ja ha suspès les seves lligues d'estiu.

stats