PRETEMPORADA
Esports 14/07/2012

Jordi Alba entra a la llista definitiva per als Jocs

Jordi Alba participarà en els Jocs i es perdrà bona part de la pretemporada amb el Barça. El club, per mitjà d'Andoni Zubizarreta -director del futbol professional-, ho va intentar impedir sense èxit.

Martí Molina
3 min

BARCELONA.Finalment no hi va haver sorpresa i Jordi Alba va entrar en la convocatòria definitiva de 18 futbolistes per jugar els Jocs Olímpics amb la selecció espanyola de futbol. De res va servir l'enuig del Barça quan el jugador va entrar a formar part de la llista de preseleccionats, ni tampoc l'intent d'Andoni Zubizarreta (director del futbol professional blaugrana) per impedir-ho. Ahir la FIFA va donar a conèixer la llista oficial i el nom del lateral esquerre era entre els escollits pel seleccionador Luis Milla. Una convocatòria en què també hi ha dos futbolistes blaugranes més: Martín Montoya i Cristian Tello. Els catalans Álvaro Vázquez (Espanyol) i Víctor Ruiz (València) van acabar quedant-ne fora.

Finalment, Luis Milla es va sortir amb la seva i va aconseguir els serveis del lateral blaugrana. Una notícia negativa per al Barça, que aquest estiu ha firmat contracte amb el jugador -pagant 14 milions d'euros al València-. I és que, després d'una temporada carregada de partits, en què també va disputar l'Eurocopa amb la roja , ara a Jordi Alba li espera una nova competició: els Jocs Olímpics. Tot un handicap per a l'equip: el futbolista només tindrà quinze dies de vacances, participarà en una competició exigent en què el combinat espanyol és candidat a la medalla d'or i es perdrà bona part de la pretemporada amb el seu nou club -la final del torneig olímpic de futbol és l'11 d'agost.

El pretext de la Federació

"Si no jugo ara els Jocs Olímpics, no els jugaré mai; físicament em sento molt bé i amb moltes ganes de continuar jugant", deia el lateral el dia abans de ser presentat com a jugador del Barça. Unes declaracions que no van passar desapercebudes a Luis Milla, que va tenir el pretext ideal per justificar el fet d'incloure'l en la convocatòria. "[Jordi Alba] està il·lusionat, i ho sé perquè n'hem parlat; sé que ell vol venir i està molt content de participar en els Jocs", comentava el seleccionador en el moment d'oficialitzar la primera llista de candidats a ser a la cita olímpica de Londres.

La felicitat de Milla contrarestava amb la visió dels fets que tenia el Barça. Andoni Zubizarreta tenia coll avall que Alba aniria als Jocs, i va assegurar públicament que el club "s'adaptaria" a la situació. Tanmateix, no es donava per vençut i advertia que parlaria amb la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per "trobar la millor solució" per a totes les parts. El director del futbol professional va mantenir una conversa directa amb Vicente del Bosque, el seleccionador absolut, però no va servir per fer canviar d'opinió la RFEF.

Jordi Alba formarà part d'una convocatòria en què, a banda del blaugrana, també hi haurà dos jugadors més que van disputar l'Eurocopa: Javi Martínez (Athletic Club) i Juan Mata (Chelsea). Tots tres futbolistes, encara de vacances, s'incorporaran al grup la setmana vinent.

D'altra banda, el Barça hi aporta dos jugadors més: Cristian Tello i Martín Montoya. La inclusió dels blaugranes també és un inconvenient, ja que igualment es perden bona part de la pretemporada. Tanmateix, en no haver disputat l'Eurocopa, han pogut tenir més d'un mes sencer de descans.

La FIFA s'avança

El seleccionador Luis Milla tenia previst donar la llista definitiva més endavant, però la FIFA, que ja havia rebut la convocatòria, es va avançar i va donar el nom dels 18 escollits. D'aquesta manera, també va desvelar els jugadors que quedaven fora dels Jocs: els catalans Álvaro Vázquez (Espanyol) i Víctor Ruiz (València). A més de Joel Robles (At. Madrid) i Asier Illarramendi (Reial Societat).

Aquests quatre futbolistes figuren en la llista de reserves, i llevat que es produeixi alguna lesió, no seran a Londres. Es dóna el cas que Illarramendi havia substituït el blaugrana Thiago Alcántara per lesió, mentre que Víctor Ruiz havia entrat en el lloc de Mikel San José, malalt de varicel·la.

stats