BARÇA
Esports 25/09/2016

Jornada rodona per al Barça fins i tot jugant a mig gas

Amb un Sergi Roberto brillant, l’equip de Luis Enrique torna de Gijón amb cinc gols al sarró que serveixen per acostar-se una mica al Reial Madrid

i
Toni Padilla
Rafinha i Sergi Roberto celebrant el 0-2, obra del brasiler. Sergi Roberto va forçar la vermella de Lora i va donar dues assistències de gol en una gran actuació.

BarcelonaUn gol de Sergio Araujo, el davanter argentí que la temporada 2012-2013 va jugar al Barça B, va arrodonir una jornada gairebé perfecta per al Barça. Va ser un gol marcat quatre hores després del final del partit de Gijón, a més de mil quilòmetres del Molinón, quan els jugadors del Barça ja eren davant de la televisió per veure com Araujo superava Kiko Casilla, porter del Madrid. Si els homes de Luis Enrique van golejar al camp de l’Sporting (0-5), l’equip de Zidane va encadenar el segon partit consecutiu empatant a l’estadi del Las Palmas (2-2) i la diferència a favor dels blancs al capdamunt de la classificació queda reduïda a la mínima expressió: un sol punt. L’accident contra l’Alabès, doncs, ja ha quedat gairebé oblidat.

Una jornada rodona per deixar clar que el Barça pot somriure també sense Messi, malgrat que el joc del Barça no va engrescar gairebé mai. El vigent campió va golejar gairebé sense voler fer-ho. A Gijón es va veure un equip fred i calculador, que mesurava esforços i que va limitar-se a administrar el resultat que ja tenia al descans, un 0-2, fins que la vermella a Lora va obrir tantes escletxes a la defensa asturiana que Neymar i Arda Turan no van tenir més remei que fer tres gols en tot just 10 minuts. L’Sporting, tan voluntariós i lluitador com ho va ser el seu tècnic, Abelardo, va acabar golejat per un Barça triomfant gràcies a la llei del mínim esforç. “Ha sigut un partit incòmode, el resultat no és reflex de la realitat que s’ha vist”, va admetre Luis Enrique.

La golejada a Gijón va servir per superar el primer partit sense Messi sense esgarrapades ni cops a la pell. El Barça mai va patir, però mai enamorar, com si estigués una mica moix sense les genialitats de l’argentí. Amb bastants canvis a l’equip -van entrar Mathieu, Digne, André Gomes, Arda Turan i Rafinha a l’equip-, el vigent campió va sentir-se incòmode fins que als 30 minuts de joc el porter local Cuellar va intentar sortir de la seva àrea per tallar una pilota però va acabar veient com Luis Suárez era més ràpid i feia el 0-1. “El seu primer gol ens ha matat. Fins llavors el partit era igualat, però no pots cometre errades contra el Barça”, es va queixar Abelardo. Durant els primers 30 minuts, l’Sporting, sense crear gaire perill, havia ofegat el joc de creació d’un Barça orfe de la llum d’Iniesta. André Gomes va aportar idees puntualment estirant l’equip, Piqué va apagar focs quan els asturians s’acostaven massa i Neymar va fer un pas endavant, sense Messi, però no va aconseguir obrir la defensa local en un partit on el Barça posava el joc, però l’Sporting, posava la cama més fort. Gairebé totes les pilotes dividides les guanyava un adversari físicament pletòric que abans del descans només va portar perill amb una falta regalada per Ter Stegen, que va calcular malament una sortida i va agafar la pilota fora de l’àrea. L’alemany sempre va acompanyat de seguretat, però també d’alguna errada.

El Barça va semblar que aguantava esperant l’errada rival. I quan Cuellar va arribar més tard que Suárez, va colpejar dos cops. Al cap de tot just tres minuts Sergi Roberto va tornar a obrir el camp per la banda i Rafinha va fer el 0-2 de cap. El segon gol en dos desplaçaments consecutius del brasiler. “Sergi Roberto és el lateral ideal per al Barça, és genial veure com s’adapta a la posició”, va admetre Luis Enrique sobre el reusenc, capaç de revoltar-se quan el partit era ben ensopit. A la segona part el Barça va limitar-se a deixar passar els minuts, sense l’ambició de buscar el tercer gol, ni la voluntat de prendre mal.

Quan l’Sporting, espantat d’entrada per la possibilitat de ser golejat, va veure que encara tenia opcions de rascar un punt si lluitava, fent faltes i pressionant, Sergi Roberto va estimular l’equip per la dreta, va forçar la vermella de Lora i va matar el matx. Poc després participaria en les jugades del 0-3, obra de Neymar, i el 0-4, d’Arda Turan, i s’enduria els honors d’un partit en què Luis Enrique, de nou, va donar descans a Busquets i Luis Suárez substituint-los per Denis Suárez i Paco Alcácer. El 0-5, obra de Neymar de nou, gairebé va ser una anècdota. Un passatemps dels jugadors del Barça mentre feien temps fins que poguessin veure el partit del Madrid, intuint que a Las Palmas el líder podia punxar. I així va ser. El gol d’Araujo va premiar el bon joc de l’equip canari i va deixar el Madrid tan preocupat com Cristiano, que va ser substituït després d’un mal partit amb cara de pocs amics. La jornada va somriure als interessos del Barça.