Esports 27/04/2012

José Mourinho concentra les crítiques de la premsa internacional

à.g.
2 min
José Mourinho concentra les crítiques de la premsa internacional

BARCELONA.L'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, va aprofitar la roda de premsa posterior al partit contra el Bayern per fer-se fort en el càrrec ("si el club vol, continuaré"), esquitxar el Barça ("m'entristeix que la gent oblidi que Messi va fallar un penal decisiu") i desprestigiar la final de la Lliga de Campions ("la jugaran el cinquè del campionat anglès contra el segon del campionat alemany, que està a deu punts del líder").

El tècnic, que una vegada més va recordar el seu palmarès, no va sortir tan ben parat en la premsa internacional, que va relacionar l'eliminació del Reial Madrid amb la seva persona. La foto de l'entrenador portuguès de genolls durant la tanda de penals, per exemple, va ser la imatge escollida pels diaris esportius italians. "Els penals i el Bayern: ciao , Mourinho", va titular La Gazzetta dello Sport , que destacava que Cristiano Ronaldo va fallar "en el pitjor moment".

L'eliminació del Reial Madrid a mans del Bayern apareixia en la majoria de les portades dels diaris de Portugal, que destacaven que el seu compatriota José Mourinho no va aconseguir accedir a la que hauria estat la seva tercera final de la Lliga de Campions. Els diaris esportius A Bola i O Jogo també van destacar que l'entrenador portuguès va anunciar la seva continuïtat.

"Sorpresa, sorpresa" va ser el titular del diari esportiu L'Équipe francès per descriure l'eliminació del Reial Madrid de José Mourinho.

La premsa anglesa subratllava que l'entrenador del Reial Madrid havia quedat fora de la final. "Després de quedar eliminat de la Lliga de Campions en una agònica tanda de penals, José Mourinho va dir que donarà suport als herois del Chelsea en la final contra el Bayern", destacava el diari The Guardian . Aquesta declaració va ser molt criticada a Madrid, on molts dels seus seguidors no van entendre que, pocs minuts després de ser eliminat, el tècnic pensés en el Chelsea i no en l'equip que li paga el salari.

La premsa alemanya, per la seva banda, va coincidir a subratllar que el Bayern va aconseguir el somni de jugar la final de la Lliga de Campions. "Som a la final", titulava en dialecte bavarès el rotatiu esportiu Kicker , que va qualificar Neuer de "nou heroi".

Després de la decepció europea, José Mourinho i el Reial Madrid concentraran esforços per sumar els sis punts que necessiten per assegurar-se, matemàticament, el títol de Lliga, una competició que el club blanc no guanya des de la temporada 2007/2008, quan Bernd Schuster era a la banqueta.

stats